Eten en drinken


Eten en drinken in de woningen & op de afdelingen

Bij Kalorama en Kalorama Veste Brakkenstein worden de maaltijden in de huiskamers geserveerd. Bij Kalorama ’t Höfke eten de bewoners gezamenlijk in het restaurant of in de huiskamers. Bewoners mogen meedenken wat en wanneer er gegeten wordt. Sinds 2020 zijn we bezig met het realiseren van kleinschalige woningen waarin voor, door en met de bewoners gekookt wordt. De woongroepen in het Centrum voor doofblinden en diverse afdelingen binnen Kalorama Veste Brakkenstein koken zelf hun warme maaltijden! Zij worden hierin ondersteund door onze culinaire adviseurs. Wij koken voor de bewoners lekker en smakelijk. We gebruiken producten uit de streek en volgen zoveel mogelijk de seizoenen.

Als de volledige nieuwbouw gereed is, wordt er voor alle bewoners in hun eigen groepswoning gekookt. Samen met de bewoners wordt er de keuze gemaakt voor de invulling van eten en drinken gedurende de dag.

Totdat alle nieuwbouw gereed is, worden voor deze afdelingen de maaltijden verzorgd door onze hospitality teams. Zij verzorgen lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijden voor ontbijt, de warme maaltijd in de middag en de broodmaaltijd ’s avonds.

Samen eten is gezellig en we eten het liefst gezamenlijk in de huiskamers. Maar als u liever op uw eigen kamer eet mag dat natuurlijk ook.