Organisatie

Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, dan biedt Kalorama u een prettige leefomgeving. Onze collega's hebben respect, aandacht en belangstelling voor u én uw familie. Wij ondersteunen u bij wat u kunt en wat u wilt. Bij Kalorama zorgen we er samen voor!

Wij richten ons op mensen met een specifieke zorgvraag. Dat zijn mensen met doofblindheid, mensen die revalideren, mensen met beademing dan wel comazorg, mensen met dementie en mensen waar wij  somatische zorg aan verlenen. Daarnaast bieden wij high care hospicezorg. Deze specifieke doelgroepen vragen om een extreme mate van maatwerk. Dat is de kracht van Kalorama!

Kalorama onderscheidt zich door prachtig gelegen locaties, waarin de sfeervolle en huiselijke ambiance bijdragen aan een echt thuisgevoel.

Kalorama is opgericht op 1 mei 1922 en is een van de oudste zorgorganisaties van Nederland, met een oorsprong die teruggaat naar de bestrijding van de volksziekte tuberculose. Het prachtige, heuvelachtige natuurgebied bij Beek was een uitstekende locatie voor een sanatorium.

Vanuit hier is Kalorama uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. De groei vond vooral plaats in de tweede helft van de twintigste eeuw. In 1958 veranderde het sanatorium in een verpleeghuis voor chronisch zieken en in 1969 is Kalorama gestart met het bieden van zorg aan doofblinden. Dit leidde in 1975 tot de opening van een afzonderlijk paviljoen voor deze groep, gevolgd door een tweede paviljoen in 1983. Het Centrum voor doofblinden geniet inmiddels nationale en internationale bekendheid.

Stichting Kalorama bestaat als zelfstandige stichting sinds 1 januari 1991.

Jaardocument 2017

Het jaar 2017 was voor ons een jaar vol aandacht, groei en onwikkeling. Er gebeurt veel in een kalenderjaar. Wij hebben er voor gekozen om juist díe items nog eens te benoemen die illustreren waar het wat ons betreft bij Kalorama iedere dag om draait. Benieuwd naar onze highlights? Klik dan op deze afbeelding en bekijk Kalorama in 2017 in vogelvlucht.