Organisatie

Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, biedt Kalorama u een prettige leefomgeving. Onze collega's hebben respect, aandacht en belangstelling voor u én uw familie. Wij ondersteunen u bij wat u kunt en wat u wilt. Bij Kalorama zorgen we er samen voor!

Wij richten ons op mensen met een specifieke zorgvraag. Dat zijn mensen met doofblindheid, mensen die revalideren, mensen met beademing dan wel een laag bewustzijn, mensen met dementie en mensen waar wij somatische zorg aan verlenen. Daarnaast bieden wij high care hospicezorg. Deze specifieke doelgroepen vragen om een extreme mate van maatwerk. Dat is de kracht van Kalorama!

Kalorama onderscheidt zich door prachtig gelegen locaties, waarin de sfeervolle en huiselijke ambiance bijdragen aan een echt thuisgevoel.

Kalorama is opgericht op 1 mei 1922 en is een van de oudste zorgorganisaties van Nederland, met een oorsprong die teruggaat naar de bestrijding van de volksziekte tuberculose. Het prachtige, heuvelachtige natuurgebied bij Beek was een uitstekende locatie voor een sanatorium.

Vanuit hier is Kalorama uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. De groei vond vooral plaats in de tweede helft van de twintigste eeuw. In 1958 veranderde het sanatorium in een verpleeghuis voor chronisch zieken en in 1969 is Kalorama gestart met het bieden van zorg aan doofblinden. Dit leidde in 1975 tot de opening van een afzonderlijk paviljoen voor deze groep, gevolgd door een tweede paviljoen in 1983. Het Centrum voor doofblinden geniet inmiddels nationale en internationale bekendheid.

Kalorama bestaat als zelfstandige stichting sinds 1 januari 1991.

Jaardocumenten

Er gebeurt veel in een kalenderjaar. Wij hebben er voor gekozen om juist díe items nog eens te benoemen die illustreren waar het wat ons betreft bij Kalorama iedere dag om draait.

In 2021 hebben we ondanks corona samen met alle collega's veel voor elkaar gekregen. We maakten een interactief jaardocument. Hopelijk bent u net zo onder de indruk als wij. Klik op de afbeelding om het jaaroverzicht te bekijken.

Het jaar 2020 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Ondanks het feit dat corona een onuitwisbare stempel drukte op 2020, hebben we toch mooie, hoopvolle items op kunnen nemen in het jaaroverzicht. En vaak kwamen die voort uit de aandacht die wij hebben voor onze bewoners en voor elkaar. Terugkijkend zijn dat de momenten geweest die een intens jaar dan alsnog een gouden randje geven. Klik op de afbeelding om het jaaroverzicht te bekijken.

Het jaar 2019 presenteren we in een film. Bewoners en collega's komen aan het woord. Bekijk de film Kalorama in 2019 door op deze afbeelding te klikken.

Benieuwd naar onze highlights van 2017 en 2018? Klik dan op deze afbeeldingen en bekijk Kalorama in 2017 of Kalorama in 2018 in vogelvlucht.