Doofblindenzorg thuis

Onze begeleiding thuis is landelijk en komt neer op ondersteuning en training aan huis. Dit betreft ondersteuning voor in huis maar ook voor activiteiten buitenshuis. Met deze begeleiding ondersteunen we u bij zelfstandig wonen en leven. Zodat u zo goed en prettig mogelijk kunt meedoen in de samenleving en dat u zo zelfstandig mogelijk blijft. U kunt hierbij denken aan: ondersteuning bij uw post en administratie, bezoeken aan instanties waar u iets wilt of moet regelen, ziekenhuisconsult, familie-/vriendenbezoek, winkelen, wandelen, fietsen (tandem/duo), sport, evenementen, of wat u anderszins graag zou ondernemen.                                              

Groepsactiviteiten

Daarnaast bieden wij in Beek (Berg en Dal) en Deventer wekelijks groepsactiviteiten en trainingen aan. Denk bijvoorbeeld aan: deelgenotencontact, bespreken van nieuws en actualiteiten, beoefenen van hobby’s, trainingen in communicatietechnieken zoals social haptic gebarentaalles of training rondom hulpmiddelen zoals een smartphone-training. En we staan altijd open voor suggesties voor nieuwe trainingen en activiteiten.

Om u optimaal te ondersteunen werken verschillende disciplines van het Centrum voor doofblinden graag met u en uw ambulante begeleider samen. Ontvangt u daarnaast ook ondersteuning van andere zorgverleners? Dan kijken we samen met u en uw zorgverleners hoe we kunnen samenwerken om elkaar zo goed mogelijk aan te vullen.

Bekijk hier een filmpje over de Doofblindenzorg thuis

 

Doofblindenzorg thuis is mogelijk vanuit onderstaande locaties: