Kalorama Bethlehem

Op een prachtige locatie in het centrum van Nijmegen aan de Waal ligt Kalorama Bethlehem. Hier bieden wij hospicezorg. Wij hebben hier plaats voor tien gasten. Onze artsen, collega's en vrijwilligers maken het dagelijkse leven van elke gast zo comfortabel mogelijk. Een persoonlijke en warme aanpak staat voorop. Daarom hebben we, naast de lichamelijke zorg, veel aandacht voor sociale, psychische en spirituele begeleiding. Wij respecteren iedere levensovertuiging.

Zorg in de laatste levensfase

Kalorama Bethlehem verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Zij kunnen in het hospice worden opgenomen als de levensverwachting minder dan drie maanden is.

De zorg en begeleiding in het hospice zijn in handen van een team van verpleegkundigen, een arts, een geestelijk verzorger, een familiebegeleider, medewerkers die ondersteunende diensten verlenen en vrijwilligers. De eigen huisarts kan betrokken blijven bij de zorg.

Persoonlijke wensen rondom behandeling en levenseinde worden besproken en gerespecteerd. Goede palliatieve zorg die gericht is op kwaliteit van leven, is ons belangrijkste doel. Uitgangspunt hierbij is dat ieder mens voor zichzelf bepaalt wat kwaliteit van leven is.

Highcare Hospicezorg

Kalorama Bethlehem is een van de twintig highcare hospices in Nederland. Wij zijn lid van de Associatie Hospicezorg Nederland.

Uw kamer

Er zijn tien eenpersoonskamers waarvan drie met uitzicht op de Waal. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien waaronder individueel te regelen airconditioning. U kunt zelf enige dierbare spullen meebrengen en eventueel kleine meubels. De inrichting van elke kamer kenmerkt zich door:

  • eigen toilet en wasgelegenheid
  • een hoog/laagbed met een nachtkastje
  • tafel met stoelen
  • aanrechtblok met koelkastje en mogelijkheid om koffie en thee te zetten
  • eigen oproepsysteem, telefoon, tv en een radio/cd speler en gratis WiFi

Roken

Voor onze gasten die roken is er een aparte rookruimte op de tweede verdieping. Deze is met een lift bereikbaar. Op last van de brandweer is het niet toegestaan op de eigen kamer te roken of kaarsen te branden. Roken is voor bezoekers van het hospice niet toegestaan.

Op de eerste verdieping is een gezamenlijke huiskamer met een prachtig uitzicht op de Waal. Aan de achterkant van het gebouw is een tuin die met de lift bereikbaar is. Op de tweede verdieping is er aan de achterkant een balkon dat vrij toegankelijk is vanuit de gang.

Stiltecentrum

Kalorama Bethlehem is gevestigd in een voormalig klooster. De kapel op de begane grond gebruiken we als stiltecentrum. Als u de kapel bezoekt krijgt u het gevoel in een oude kloosterkapel te zijn. De inrichting is nog uit die tijd en hebben we zo gelaten uit respect voor het kloosterverleden van de zusters Dominicanessen. U bent hier altijd welkom om van de stilte te genieten.

Uw bezoek

Familieleden en vrienden zijn van harte welkom in het hospice. Er is veel aandacht voor de naasten. Uiteraard kunnen zij betrokken worden bij de verzorging. Er zijn geen bezoektijden, uw familie en vrienden mogen op ieder gewenst moment bij u zijn. Er is een familiebegeleider die de naasten en familie ondersteuning kan bieden.

Logies voor bezoek

Er is een logeerkamer beschikbaar die u kunt reserveren. Deze kamer is voorzien van een eenpersoonsbed. Wij vragen hiervoor een onkostenvergoeding van € 7,50 per nacht (inclusief het ontbijt). Het is ook mogelijk om een opklapbaarbed op de kamer te plaatsen.

De zorgkosten

Download hier meer informatie over de zorgkosten in Kalorama Bethlehem.

Uw aanmelding

Ligt u in het ziekenhuis dan zal het transferbureau van dat ziekenhuis u aanmelden. Bent u thuis dan zal de huisarts u digitaal moeten aanmelden om u op de wachtlijst te plaatsen. Huisartsen kunnen het aanmeldformulier hier downloaden. U kunt zelf altijd bellen voor informatie of voor het plannen van een rondleiding naar telefoon (024) 382 86 30.

Voordat u in ons hospice wordt opgenomen, hebben wij altijd contact met uw behandelend specialist en/of huisarts.

Het komt soms voor dat een gast tegen alle verwachtingen in opknapt en het hospice niet meer de juiste plek is. Overplaatsing naar elders kan dan aan de orde zijn. Uiteraard doen wij dit in overleg met u en met uiterste zorgvuldigheid.

Kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg

Op 14 maart 2018 is het Nijmeegse hospice Kalorama Bethlehem bekroond met het kwaliteitskeurmerk: PREZO Hospicezorg. Dit keurmerk wordt verleend door Stichting Perspekt. Kalorama Bethlehem is door deze onafhankelijke organisatie op 18 prestaties beoordeeld. Van woon- en leefsituatie, tot sociale, spirituele en fysieke aspecten van de zorg, tot de stervensfase en nazorg. Het hospice heeft deze op alle onderdelen ruim boven de norm behaald.

Vrienden van Kalorama Bethlehem

De zorg die wordt verleend door de verpleegkundigen van Kalorama Bethlehem wordt betaald door uw zorgverzekering vanuit de basisverzekering. Voor de kosten voor verblijf (wonen en eten) vraagt het hospice een vaste eigen bijdrage van alle gasten. Gasten die dit niet zelf kunnen betalen, kunnen een beroep doen op de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem. De Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem is opgericht om financiële steun aan het hospice te geven. Daarmee levert de stichting een bijdrage aan het functioneren en voortbestaan van het hospice.

 

 

Kalorama Bethlehem

St. Anthoniusplaats 10
6511 TR Nijmegen

T 024 - 382 86 30
F - 024 - 322 07 05

hospice.bethlehem@kalorama.nl
routebeschrijving

Aanmelden

Kalorama Bethlehem biedt onderstaande zorg aan: