Kalorama Bethlehem

Op een prachtige locatie aan de Waal in het centrum van Nijmegen ligt het hospice Kalorama Bethlehem. Hier bieden wij hospicezorg. Kalorama Bethlehem is een sfeervol thuis voor mensen in de laatste fase van hun leven. Wij hebben plaats voor tien gasten. Onze artsen, collega's en vrijwilligers maken het dagelijkse leven van elke gast zo comfortabel mogelijk. Een persoonlijke en warme aanpak staat voorop. Daarom hebben we, naast de lichamelijke zorg, veel aandacht voor sociale, psychische en spirituele begeleiding. Wij respecteren iedere levensovertuiging.

Zorg in de laatste levensfase

Bij Kalorama Bethlehem verlenen we zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Als uw levensverwachting minder dan drie maanden is, kunt u in het hospice worden opgenomen. De zorg en begeleiding in het hospice zijn in handen van een team van verpleegkundigen, een arts, een geestelijk verzorger, een medewerker naastenzorg, medewerkers die ondersteunende diensten verlenen én vrijwilligers. Uw eigen huisarts kan ook betrokken blijven bij de zorg.

Persoonlijke wensen rondom behandeling en levenseinde worden besproken en gerespecteerd. Alle zorg die erop gericht is om u in de allerlaatste fase van uw leven een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden, noemen we palliatieve zorg. Dat we dat op een goede manier realiseren is ons belangrijkste doel. Ons uitgangspunt hierbij is dat u zelf bepaalt wat kwaliteit van leven voor u inhoudt.


 

Uw kamer

Er zijn tien eenpersoonskamers waarvan drie met uitzicht op de Waal. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien waaronder individueel te regelen airconditioning. U kunt zelf enige dierbare spullen meebrengen en eventueel kleine meubels. De inrichting van elke kamer kenmerkt zich door:

  • eigen toilet en wasgelegenheid
  • een hoog-laag bed met een nachtkastje
  • tafel met stoelen en een relaxstoel
  • aanrechtblok met koelkastje en mogelijkheid om koffie en thee te zetten
  • eigen oproepsysteem, telefoon, tv en een radio/cd speler en gratis WiFi

Roken

Voor onze gasten die roken is er een aparte rookruimte op de tweede verdieping. Deze is met een lift bereikbaar. Op last van de brandweer is het niet toegestaan op de eigen kamer te roken of kaarsen te branden. Roken is voor bezoekers van het hospice niet toegestaan.

Op de eerste verdieping is een gezamenlijke huiskamer met een prachtig uitzicht op de Waal. Aan de achterkant van het gebouw is een tuin die met de lift bereikbaar is. Op de tweede verdieping is er aan de achterkant een balkon dat vrij toegankelijk is vanuit de gang.

Stiltecentrum

Kalorama Bethlehem is gevestigd in een voormalig klooster. De kapel op de begane grond gebruiken we als stiltecentrum. Als u de kapel bezoekt krijgt u het gevoel in een oude kloosterkapel te zijn. De inrichting is nog uit die tijd en hebben we zo gelaten uit respect voor het kloosterverleden van de zusters Dominicanessen. U bent hier altijd welkom om van de stilte te genieten.

Zes keer per jaar organiseren wij een herdenkingsbijeenkomst voor familie en vrienden. Dan memoreren wij de gasten die in de voorliggende periode zijn overleden. We branden voor alle overledenen een kaars en zetten een bloem in een vaas. Met live muziek en telkens een ander thema sluiten we met elkaar een periode af.

Uw bezoek

Familieleden en vrienden zijn van harte welkom in het hospice. Uiteraard kunnen zij betrokken worden bij de verzorging. Er zijn geen bezoektijden, uw familie en vrienden mogen op ieder gewenst moment bij u zijn. Er is een familiebegeleider die de naasten en familie ondersteuning kan bieden.

 

Logeerkamer voor bezoek

Er is een logeerkamer beschikbaar die u kunt reserveren. Deze kamer is voorzien van een tweepersoonsbed. Wij vragen hiervoor een onkostenvergoeding per nacht (inclusief het ontbijt). Het is ook mogelijk om een opklapbaarbed op de kamer te plaatsen.

Huiselijke sfeer

Er heerst een huiselijke sfeer bij Kalorama Bethlehem. U heeft veel ruimte voor uzelf op uw eigen kamer en er is een royale gezamenlijke woonkamer. Vanuit deze woonkamer heeft u een panoramisch uitzicht over de Waal. Als het mooi weer is, kunt u ook comfortabel in de tuin of op het dakterras zitten. Rondom het eten en de feestdagen creëren we een passende sfeer. Een klein bloemetje, servetjes of placemats die passen bij het seizoen. We doen er alles aan dat u zich bij ons thuis voelt.

De zorgkosten

Download hier meer informatie over de zorgkosten in Kalorama Bethlehem.

Uw aanmelding

Ligt u in het ziekenhuis dan zal het transferbureau van dat ziekenhuis u aanmelden. Bent u thuis dan zal de huisarts u digitaal moeten aanmelden om u op de wachtlijst te plaatsen. Huisartsen kunnen het aanmeldformulier hier downloaden. Let op dit formulier wordt regelmatig geactualiseerd en dient de huisarts te allen tijde opnieuw te downloaden. U kunt zelf altijd bellen voor informatie of voor het plannen van een rondleiding naar telefoon (024) 382 86 30.

Voordat u in ons hospice wordt opgenomen, hebben wij altijd contact met uw behandelend specialist en/of huisarts.

Het komt soms voor dat een gast tegen alle verwachtingen in opknapt en het hospice niet meer de juiste plek is. Overplaatsing naar elders kan dan aan de orde zijn. Uiteraard doen wij dit in overleg met u en met uiterste zorgvuldigheid.

Kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg

Op 20 november 2023 is hospice Kalorama Bethlehem wederom bekroond met het kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg. Kalorama Bethlehem zal worden opgenomen in het openbare register van de Associatie Hospicezorg Nederland.

Kalorama Bethlehem is door een onafhankelijke organisatie (Perspect) op meerdere prestaties beoordeeld:  op woon- en leefsituatie van sociale, spirituele en fysieke aspecten van de zorg, tot de stervensfase en nazorg. We zijn met vlag en wimpel geslaagd voor het keurmerk.

Vrienden van Kalorama Bethlehem

De zorg die wordt verleend door de verpleegkundigen van Kalorama Bethlehem wordt betaald door uw zorgverzekering vanuit de basisverzekering. Voor de kosten voor verblijf (wonen en eten) vraagt het hospice een vaste eigen bijdrage van alle gasten. Gasten die dit niet zelf kunnen betalen, kunnen een beroep doen op de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem. De Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem is opgericht om financiële steun aan het hospice te geven. Daarmee levert de stichting een bijdrage aan het functioneren en voortbestaan van het hospice.

Brochure Hospicezorg

Onze brochure over hospicezorg door Kalorama Bethlehem kunt u downloaden door op de afbeelding te klikken.

 

 

Kalorama Bethlehem

St. Anthoniusplaats 10
6511 TR Nijmegen

T 024 - 382 86 30

hospice.­beth­lehem­@kalorama.nl
routebeschrijving

Aanmelden

Kalorama Bethlehem biedt onderstaande zorg aan: