Kalorama ’t Höfke

In Kalorama ‘t Höfke woont u in een veilige omgeving met zorg. Die zorg kan bestaan uit verzorging, verpleging of beiden. Dat hangt van uw persoonlijke situatie af. Sommige van onze bewoners zijn nog redelijk zelfstandig, anderen hebben meer ondersteuning nodig. Het aantal mensen met dementie neem toe. Hier passen wij onze zorg op aan. Op een aparte afdeling binnen ‘t Höfke wonen mensen met vergevorderde dementie. Deze verpleegafdeling heet De Terp. Op afdeling De Terp wonen 14 bewoners. In ’t Höfke hebben wij in totaal plaats voor 46 bewoners. Daarnaast hebben we 3 Topkamers. Hier kunt u tijdelijk verblijven als het om een bepaalde reden thuis niet gaat. Onze gasten van de Topkamers gaan normaal gesproken op een gegeven moment weer terug naar huis.

Heeft u een indicatie of een andere gegronde reden om in een beschermde omgeving te wonen, dan komt u in aanmerking voor een verblijf in Kalorama ’t Höfke. In Kalorama ’t Höfke wonen bewoners met een indicatie 4 of 5.

De Terp

Op deze afdeling wonen 14 bewoners met een vergevorderde vorm van dementie. Bij Kalorama leggen we de nadruk op wonen met zorg, dat geldt ook voor afdeling de Terp. Wij betrekken de bewoners bij dagelijkse en huislijke activiteiten zoals koken, de was vouwen, het bed opmaken etc. Wat ons betreft doet een bewoner zo lang mogelijk, zo veel mogelijk handelingen zelf.

Eigen kamer

Wonen in ‘t Höfke betekent dat u uw eigen kamer heeft. De kamer is voorzien van een keukenblok en badkamer. Natuurlijk mag u uw eigen spullen mee verhuizen als u bij ons komt wonen. Zo creëert u uw eigen sfeer. Kalorama zorgt voor een hoog/laagbed, een kast voor uw kleding en de gordijnen.

Ervaar het gemak van onze verzorging en ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Wij zijn er voor u om u te helpen u als u bijvoorbeeld problemen heeft met uw persoonlijke verzorging.

Eigen ritme

Wij deinen mee met op ritme van onze bewoners. Daarin proberen wij flexibel te zijn. Slaapt u liever een keer uit? Of bent u altijd al een vroege vogel? Wij passen onze zorg hier zoveel mogelijk op aan. Wij adviseren u over uw dagbesteding en ondersteunen u bij het omgaan met psychosociale problemen en problemen van levensbeschouwelijke aard.

(Para)medische zorg

Bewoners binnen het verpleeghuis (Kalorama, Kalorama Veste Brakkestein en afdeling De Terp van Kalorama 't Höfke) maken gebruik van alle (para)medische kennis en dienstverlening die binnen Kalorama aanwezig is. In het verzorgingshuis van Kalorma 't Höfke gaat de (para)medische zorg via de eerste lijn. De huisarts is hier hoofdbehandelaar.

Zorgleefplan

In het zorgleefplan leggen we samen vast welke zorg u nodig heeft. Dit is maatwerk en we doen dit met aandacht voor uw wensen. Uiteraard gaat dit in nauw overleg met de zorg- en dienstverleners die u al kent. Daarom stellen we eerst een zorgleefplan op voor 6 weken. Daarna evalueren we dit plan en maken het dan pas definitief. In dit zorgleefplan maken we ook afspraken over de service en faciliteiten waar u gebruik van wilt maken, zoals het verzorgen van uw was, het telefoonabonnement etc.

Bewoners die in ons verzorgingshuis wonen behouden hun eigen huisarts. Dat geldt niet voor de bewoners van afdeling De Terp. Zij vallen onder de specialist ouderengeneeskunde.

Familieleden en mantelzorgers

Wij vinden het erg belangrijk dat familie, vrienden en mantelzorgers een rol blijven spelen in uw leven. Zij zijn daarom ook altijd van harte welkom. Er gelden geen bezoektijden. Met Kerstmis en Pasen rekenen we graag op hun komst om gezellig mee te eten. Uiteraard is dit ook mogelijk op een ander moment dat voor u belangrijk is.

Dagactiviteiten

Het is belangrijk om de dagen structuur te geven. Daarom zijn er iedere dag dagactiviteiten. Deze activiteiten vinden plaatst in de huiskamer. Hier vouwen we samen de was, dekken we de tafel en eten we gezamenlijk. Iedere dag zijn er van 8.00 tot 20.00 uur medewerkers en vrijwilligers van Kalorama in de huiskamer aanwezig. Wie dat wil kan een spel spelen, handwerken of televisiekijken. De sfeer is hier huiselijk en gezellig.

Informatie

Wilt u meer weten? Download hier de brochure door op de afbeelding te klikken.

Kalorama ’t Höfke

Verbindingsweg 6
6573 BV Beek (Berg en Dal)

T024 - 684 77 77
F - 024 - 684 36 21

info@kalorama.nl
routebeschrijving

Kalorama 't Höfke biedt onderstaande zorg aan: