maandag 08 juli 2019

Artikel over nieuwbouw Centrum voor doofblinden

Deze en vorige week valt de TOPIC weer op de deurmat in de complete gemeente Berg en Dal. Dit keer staat er een artikel in over de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. De nieuwbouw gaat binnenkort van start. Onze collega Frits Lelie is projectleider en vertelt in het artikel: “We gaan bouwen áchter het huidige Centrum voor doofblinden. De bewoners kunnen medio volgend jaar rechtstreeks van de oudbouw naar de nieuwbouw verhuizen. De bouwoverlast proberen we voor iedereen tot een minimum te beperken. We hebben er bij Kalorama allemaal erg veel zin in. Sommige bewoners kunnen bijna niet meer wachten!”

Extra aandacht voor materialen en kleuren

Ans Huvenaars is ergotherapeut bij Kalorama en vanuit haar vakkennis betrokken bij het nieuwbouwproces. “Voor een bewoner die doofblind is, is een praktische indeling van de woning heel belangrijk”, vertelt Ans. "En als je slechtziend bent, is licht belangrijk maar te veel zonlicht is niet fijn”, gaat Ans verder. “We hebben daarom gekozen voor speciale filters voor de ramen die eigenlijk het effect van een zonnebril hebben. Hierdoor kun je goed naar buiten kijken en zijn zonneschermen niet nodig. En zo zijn er vele zaken die onze aandacht hebben."

Download het artikel

Wie niet in de gemeente Berg en Dal woont, en het artikel graag wil lezen, kan het downloaden door op de afbeelding te klikken. Veel leesplezier!

Op de hoogte blijven van de nieuwbouw?

Wie graag op de hoogte wil blijven van de nieuwbouw kan op deze website bij Kalorama bouwt nieuw het bouwproces volgen. Hier berichten wij over de stand van zaken, kunt u zich aanmelden voor een de nieuwsbrief en plaatsen bij regelmatig foto's.

 

« Terug naar het overzicht