Wij zijn volop aan het bouwen

In de loop van 2019 zijn wij in fasen gestart met de nieuwbouw van onze locatie aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Wij houden u graag op de hoogte van het bouwproces! De vergunning voor het bouwen van een nieuw Centrum voor doofblinden is verstrekt. Het bouwteam waar alle betrokken partijen, die samen met ons meedenken en -werken vertegenwoordigd zijn, is druk bezig. Het doel is een mooi en prettig gebouw te realiseren waarin het goed wonen en werken is. Ondertussen is ook de verbouwing gereed van de locatie Kalorama 't Höfke . Wij informeren u graag over de stand van zaken. Deze pagina wordt tijdens het bouwproces regelmatig geactualiseerd. De meest recente ontwikkelingen verschijnen bovenaan.

Bouwbord onthuld tijdens feestelijke middag

Tijdens een feestelijke bijeenkomst en onder grote belangstelling is op maandagmiddag 30 september 2019 bij Kalorama het grote nieuwbouwproject officieel begonnen. Na een lange periode van voorbereiding wordt gestart met de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, sprak in haar welkomstwoord van een grote mijlpaal voor Kalorama. “Ik zie het als een nieuw begin. De komende jaren gaan we naar volledige nieuwbouw van álle gebouwen aan de Nieuwe Holleweg in Beek. We zijn ontzettend blij dat het nu zover is. We zijn blij voor onze bewoners, collega’s, familieleden en vrijwilligers. De bewoners van het Centrum voor doofblinden hebben hier lang op gewacht en gaan straks als eerste verhuizen.” Locatiemanager Els Peters onthulde samen met enkele bewoners het bouwbord waarna met een luide knal de confetti door de lucht vloog. De nieuwbouw is begonnen!

Kalorama en Rabobank tekenen financieringsovereenkomst

Op dinsdag 3 september 2019 tekenden Vincent Tappen van de Rabobank en Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, een financieringsovereenkomst voor de nieuwbouw van Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Het betreft de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden waarvan de bouw deze maand al start. Daarnaast gaat het om de nieuwbouw van de overige gebouwen van Kalorama aan de Nieuwe Holleweg. “We hebben op een uiterst plezierige manier met de Rabobank deze overeenkomst tot in de finesses kunnen voorbereiden. Een goed gevoel om hier vandaag samen een handtekening onder te zetten”, aldus Fieke van Deutekom.

Op 30 september 2019 zal er een officieel moment zijn waarop de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden van start gaat.

Bouwovereenkomst getekend

Met het ondertekenen van de bouwovereenkomst tussen Kalorama en aannemersbedrijf Van Rennes Groep, is op 15 juli 2019 een grote stap gezet naar de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. De feitelijke bouw begint in de eerste week van september.

Twee nieuwe gebouwen

Aan de achterzijde van het terrein boven op de berg aan de Nieuwe Holleweg in Beek verrijzen twee compleet nieuwe gebouwen.We gaan bouwen áchter het huidige Centrum voor doofblinden. De bewoners kunnen medio 2021 rechtstreeks van de oudbouw naar de nieuwbouw verhuizen. De bouwoverlast proberen we voor iedereen tot een minimum te beperken.

Nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw'

In de nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw' leest u meer over de nieuwbouw en verbouw. U kunt de meest actuele nieuwsbrief lezen door op de titel hieronder te klikken. Wilt u de nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw' voortaan zelf ontvangen? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@kalorama.nl

Kalorama bouwt nieuw mei 2019

Verbouwing Kalorama 't Höfke

Op onze locatie Kalorama 't Höfke zijn een nieuw restaurant en frontoffice/keuken gerealiseerd. Zowel bewoners, collega's en familieleden zijn erg blij met het eindresultaat. Op deze locatie is afgelopen maanden nog meer gebeurd. Naast de interne verbouwing is ook het gehele gebouw aan de buitenzijde geschilderd. Het gebouw is binnen nog veiliger gemaakt rondom de brandveiligheid. In de nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw' leest u hier meer over.

Fotoalbum 'Kalorama bouwt nieuw'

Onderaan deze pagina ziet u een fotoalbum waar wij regelmatig nieuwe foto's plaatsen van het bouwproces 'Kalorma bouwt nieuw'. Handig om de bouw goed te kunnen volgen!