Ook zo mooi wonen in onze zorgstudio's?

Kalorama bouwt nieuw in fasen. In 2021 is het nieuwe Centrum voor doofblinden geopend en eind 2022 zijn de eerste 48 zorgstudio's voor mensen met dementie opgeleverd. Wilt u ook zo mooi wonen en wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan gelijk contact op met ons Zorgbureau door te bellen naar (024) 684 77 77 of vul onderstaand formulier in. 
We hebben een film gemaakt van ons nieuwe gebouw!

Bekijk hier de film over ons nieuwe gebouw. We volgen een dag het leven van een bewoonster. Deze film geeft u een goed beeld hoe u bij Kalorama woont met zorg.


 

Wonen met zorg op één van de mooiste plekken in Gelderland.

Bovenop de berg in Beek (Berg en Dal) realiseert Kalorama drie compleet nieuwe duurzame en lagere gebouwen. De huidige hoogbouw verdwijnt en maakt plaats voor studio’s en groepswoningen. De eerste bewoners zijn hier half november 2022 gaan wonen. De architect heeft de gebouwen ontworpen met de bosrijke omgeving als uitgangspunt. Dat is terug te zien in de stenen en kleuren waardoor de nieuwbouw past binnen het landschap. Bomen zijn behouden en soms zelfs verplaatst en het terrein rondom de woningen wordt fraai aangelegd met toegankelijke wandelpaden.

Comfortabel wonen met persoonsgerichte zorg

We leggen de nadruk op comfortabel wonen met persoonsgerichte zorg. De binnenhuisarchitect heeft inzichten van dementiedeskundige Anneke van der Plaats gebruikt voor de indeling en inrichting van de groepswoningen. Deze zijn daarom optimaal ingericht voor mensen met dementie. Iedere woongroep bestaat uit maximaal acht bewoners. Elke bewoner heeft een eigen royale eenpersoons studio (van ongeveer 30 m²) met sanitair. Iedere woongroep vormt een eigen huishouden. Waar samen wordt gekookt, de was wordt gedaan en met elkaar de dag wordt doorgebracht. Dat kan deels samen zijn maar iedere bewoner kan zich ook terugtrekken in zijn of haar studio. Er is veel loopruimte en bewoners kunnen eenvoudig op bezoek bij hun buren. We maken gebruik van de nieuwste zorgtechnologie zoals domotica. Daarmee creëren we op maat een veilige en vertrouwde woonomgeving.

Bijzonder aan deze nieuwbouw is bovendien dat alle woongroepen een eigen buitenruimte hebben. De nieuwe woonlocatie biedt ruimte voor spontane ontmoetingen voor bewoners en familieleden. En nodigt uit voor wijkgerichte activiteiten en verbinding met het dorp Beek. De gebouwen zijn klaar voor een veranderend klimaat met extremer weer en op de daken komen zonnepanelen. Verder realiseert Kalorama voorzieningen zodat het regenwater goed opgenomen kan worden in de bodem.

Download hier onze brochure over de nieuwe zorgstudio's.

Hieronder ziet een kort animatiefilmpje dat een indruk van het terrein geeft als alle nieuwbouw gereed is.

Sfeerimpressie nieuwbouw Kalorama

 

Nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw'

In de nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw' leest u meer over de nieuwbouw en verbouw. Wilt u de nieuwsbrief 'Kalorama bouwt nieuw' ook ontvangen? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@kalorama.nl

Nieuw Centrum voor doofblinden

Het nieuwe Centrum voor doofblinden is klaar en de bewoners zijn in juni 2021 naar hun nieuwe huis verhuisd. Aan de achterzijde van het terrein boven op de berg aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek zijn twee prachtige nieuwe gebouwen gerealiseerd. In deze twee gebouwen zijn er in totaal zeven groepswoningen. Iedere groepswoning heeft een eigen voordeur, een gezamenlijke woonkamer met open keuken en acht aangrenzende studio’s. Elke bewoner heeft een eigen studio met sanitair. In totaal zijn er 56 studio’s. Bovendien zijn er bergingen voor het tuinmeubilair en de duofiets. Alle woningen hebben een eigen tuin en er is een royale tuin tussen de gebouwen in met zitjes, wandelpaden en beweegtoestellen.

Op 25 oktober 2021 is het nieuwe Centrum voor doofblinden feestelijk geopend door H.K.H. Prinses Margiet. Kijk hier voor het verslag van de feestelijke opening.

   

De bouwprocessen in beeld

Hieronder staan twee fotoalbums van de nieuwbouw. Zo brengen we het bouwproces in beeld. Leuk om de bouw goed te kunnen volgen en het eindresultaat te zien!