dinsdag 23 mei 2023

Toneel Mooi Uitzicht speelt theatervoorstelling: ER WAS EENS

Een unieke muzikale voorstelling door doofblinde acteurs


Toneel Mooi Uitzicht, onderdeel van Kalorama Centrum voor doofblinden, speelt de muzikale theatervoorstelling: ER WAS EENS. De voorstellingen zijn gratis en worden opgevoerd bij Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Mis deze unieke voorstelling niet! U betaalt geen entree en u bent van harte welkom op de volgende dagen en tijdstippen: donderdag 6 juli om 19.00 uur, zaterdag 8 juli om 19.00 uur en zondag 9 juli 2023 om 13.30 uur. Reserveer vooraf uw kaartje(s) door een mail te sturen naar secretariaat@kalorama.nl. Geeft u duidelijk het aantal kaartjes en de datum van de voorstelling aan? Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen en consumpties zijn voor eigen rekening. 

“Een sprookje leert ons wat het leven ons echt biedt.

Het is soms heftig wat u hier allemaal ziet.

We werken samen gaan van vrolijk tot verdriet

Een heks, een wolf, een draak ik speel het allemaal.

Het is fantastisch in mijn zelfbedacht verhaal.”

(Tekst uit de voorstelling)

Over ER WAS EENS

Bovenstaande tekst komt uit het eindlied van deze voorstelling. Zoals u leest, bedenkt de groep de verhalen die ze spelen helemaal zelf. Het enige wat aan het begin wordt vastgesteld is het thema. Dit jaar was het beginpunt: 'Sprookjes'. Vanuit hier werden de spelers bevraagd wat ze wilden spelen. Al dan niet met behulp van de begeleiders en tolken. De regisseur van deze groep, Casper Schimmel, zegt hierover: "Het is magisch om met elkaar te fantaseren, elkaar te inspireren en iets moois te creëren. Daar zijn we wat ons betreft ook dit jaar weer met zijn allen in geslaagd!"

Allerlei personages komen in deze voorstelling voorbij. Enkele logische voorbeelden zijn een heks en een ridder, maar ook minder voor de hand liggende rollen als een non en een sprookjesbaby worden gespeeld. Daarnaast zult u nog vele andere personages zien.

Toneel Mooi Uitzicht

De spelers van Toneel Mooi Uitzicht wonen in het Centrum voor doofblinden van Kalorama in Beek of ze wonen zelfstandig en krijgen ambulante en andere zorg vanuit Kalorama. Het woord Kalorama komt uit het oude Grieks en betekent letterlijk Schoon Uitzicht. Alle zesentwintig acteurs hebben moeite met horen en/of zien, in de breedste zin van het woord. De theatergroep gaat niet uit van beperkingen, maar werkt vanuit talent! De decors worden in eigen beheer gemaakt door de decorgroep bestaande uit doofblinde deelnemers. Daarnaast zijn er zeven muzikanten betrokken die de gehele voorstelling muzikaal begeleiden. Door met elkaar samen te werken, worden de spannendste verhalen gemaakt en gespeeld. Deze groep verzorgt met elkaar in hun voorstellingen de Mooiste Uitzichten.


Groot spektakel

ER WAS EENS is een megaproductie. Toneel Mooi Uitzicht heeft een grote groep van spelers, begeleiders, een band, catering en grimeurs. In 2011 speelde deze groep hun eerste grote voorstelling. ER WAS EENS in 2023 is al weer de dertiende grote voorstelling die gespeeld wordt.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie de Toneel Mooi Uitzicht op deze website.

« Terug naar het overzicht