donderdag 16 december 2021

Kalorama's huisclown Catootje raakt bewoners met dementie

Al ruim 15 jaar bezoekt Stans Elders met haar alter ego clown ’Catootje’ de bewoners van Kalorama. “Catootje is geïnspireerd en vernoemd naar mijn eigen moeder. Zij had oog voor de kleine dingen en kon daar blij verrast door zijn. Dat doet Catootje ook. Toen ik ontdekte dat clownerie me goed lag, koos ik er voor om te gaan spelen voor oudere mensen”, vertelt Stans. Irene Haslinghuis, activiteitenbegeleider bij Kalorama, vult haar aan: “De meerwaarde van de bezoekjes van Catootje aan onze bewoners is groot."


Activiteitenbegeleider Irene Haslinghuis en Catootje

"Vanuit mijn rol als activiteitenbegeleider ben ik voortdurend aan het onderzoeken hoe en op welke manier ik onze bewoners met dementie kan ondersteunen. Daarbij kijken we steeds wat voor iemand haalbaar is. We hebben een breed palet van verschillende activiteiten die we inzetten. De samenwerking met Catootje is daar een van. Met humor kun je mensen raken en bereiken. Het lukt ons om met Catootje het contact met de bewoners nóg meer te verfijnen en te verdiepen."

Interview in kerstnummer TOPIC Berg en Dal

Irene en Stans zijn geïnterviewd voor het kerstnummer van de TOPIC Berg en Dal. Dit magazine valt deze dagen overal in de gemeente Berg en Dal op de deurmat. Benieuwd naar hun verhaal? Download het hier door op de afbeelding te klikken.

« Terug naar het overzicht