woensdag 16 november 2022

Eerste bewoners verhuisd naar nieuwbouw Kalorama

Op dinsdag 15 november 2022 zijn de eerste bewoners verhuisd naar de nieuwe zorgstudio’s. In alle vroegte reed de verhuiswagen van het oude gebouw naar de nieuwbouw. De afgelopen weken is er heel hard gewerkt om alle woningen in te richten en gezellig te maken. De woonkamers en open keukens zijn helemaal klaar om in gebruik genomen te worden. Met de komst van de bewoners gaat het nieuwe gebouw echt leven. Begin deze week maakten bewoners voor andere bewoners een mooi bloemstukje voor een warm welkom. Vandaag werden familie en bewoners getrakteerd op feestelijke taart bij de koffie. Vanavond wordt er voor het eerst samen gekookt in de nieuwe keukens. We hopen dat iedereen zich snel thuis gaat voelen.

Bosrijke omgeving

De architect heeft de nieuwbouw ontworpen met de bosrijke omgeving als uitgangspunt. Dat is terug te zien in de stenen en kleuren waardoor het gebouw past binnen het landschap. Bomen zijn behouden en soms zelfs verplaatst en het terrein rondom de woningen wordt nog fraai aangelegd met toegankelijke wandelpaden.

Comfortabel wonen met persoonsgerichte zorg

We leggen de nadruk op comfortabel wonen met persoonsgerichte zorg. De binnenhuisarchitect heeft inzichten van dementiedeskundige Anneke van der Plaats gebruikt voor de indeling en inrichting van de groepswoningen. Deze zijn daarom optimaal ingericht voor mensen met dementie. Iedere woongroep bestaat uit maximaal acht bewoners. Elke bewoner heeft een eigen royale eenpersoons studio (van ongeveer 30 m²) met sanitair. Iedere woongroep vormt een eigen huishouden. Waar samen wordt gekookt, de was wordt gedaan en met elkaar de dag wordt doorgebracht. Dat kan deels samen zijn maar iedere bewoner kan zich ook terugtrekken in zijn of haar studio. Er is veel loopruimte en bewoners kunnen eenvoudig op bezoek bij hun buren. We maken gebruik van de nieuwste zorgtechnologie zoals domotica. Daarmee creëren we op maat een veilige en vertrouwde woonomgeving.

Eigen buitenruimte

Bijzonder aan deze nieuwbouw is bovendien dat alle woongroepen een eigen buitenruimte hebben. De nieuwe woonlocatie biedt ruimte voor spontane ontmoetingen voor bewoners en familieleden. En nodigt uit voor wijkgerichte activiteiten en verbinding met het dorp Beek.

 

Ook zo mooi wonen in onze zorgstudio's?

Wilt u ook zo mooi wonen en graag meer informatie ontvangen? Bel onze Zorgbureau op 024 684 77 77 of kijk bij Kalorama bouwt nieuw.

 

« Terug naar het overzicht