maandag 15 juli 2019

Bestuurder Kalorama en aannemer tekenen bouwovereenkomst

Op maandagochtend 15 juli 2019 ondertekenden Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, en Frank van Rennes, eigenaar Van Rennes Groep de bouwovereenkomst voor de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden in Beek (Berg en Dal). “Onze bewoners hebben hier lang op gewacht. Ik ben dan ook ontzettend blij dat het eindelijk zover is”, aldus Fieke van Deutekom. De overeenkomst werd ondertekend in aanwezigheid van een aantal bewoners en collega’s.

Start bouw in september

Met het ondertekenen van de bouwovereenkomst tussen Kalorama en aannemersbedrijf Van Rennes Groep, is een grote stap gezet naar de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. De feitelijke bouw begint in de eerste week van september.

Twee nieuwe gebouwen

Aan de achterzijde van het terrein  boven op de berg aan de Nieuwe Holleweg in Beek verrijzen twee compleet nieuwe gebouwen. “We gaan bouwen áchter het huidige Centrum voor doofblinden. De bewoners kunnen medio 2021 rechtstreeks van de oudbouw naar de nieuwbouw verhuizen. De  bouwoverlast proberen we voor iedereen tot een minimum te beperken. Het heeft lang geduurd maar er gaat nu echt iets moois komen”, vertelt Fieke van Deutekom.

Een plek waar het aangenaam wonen én werken is

“Dat je hier aangenaam kunt wonen, komt voor ons op de eerste plaats” gaat Van Deutekom verder. “De bewoners in de woongroepen vormen samen een zelfstandig huishouden. Waar gekookt en gegeten wordt en waar huishoudelijke taken zoals de was doen met elkaar worden verdeeld. Wij zorgen ervoor dat alle randvoorwaarden en faciliteiten in orde zijn. Zodat je hier straks niet alleen prettig kunt wonen maar dat het voor onze collega’s ook fijn werken is.”

Bouwnieuws volgen?

Op de website van Kalorama is het bouwproces te volgen en kunt u zich ook aanmelden voor een speciale nieuwsbrief. Zie kalorama bouwt nieuw.

« Terug naar het overzicht