woensdag 18 december 2019

Artikel over zinvol vrijwilligerswerk bij Kalorama in kerstnummer TOPIC Berg en Dal

Een mooi artikel over de belangrijke bijdrage die onze vrijwilligers leveren, lees je in het kerstnummer van de TOPIC Berg en Dal. Deze week valt de TOPIC weer in heel Berg en Dal op de deurmat. Het artikel is ook te downloaden via link onderaan dit bericht.


Vrijwilliger Sjaak Verriet bouwt ieder jaar met veel plezier de kerststal op

Er gewoon zijn

“Alleen al door ‘er gewoon te zijn’, zijn vrijwilligers van onschatbare waarde”, vertelt Cily Remy in de TOPIC. Cily is een van de drie coördinatoren informele zorg bij Kalorama. “Een coördinator informele zorg ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en ook mantelzorgers”, gaat Cily verder. “Bij Kalorama doen we graag iets extra’s voor onze vrijwilligers.”

Vrijwilliger Sjaak Verriet is al 20 jaar actief voor Kalorama

Sjaak Verriet (73 jaar) uit Ooij heeft meerdere taken. Hij is naast waakvrijwilliger ook koster voor de kerkvieringen op een aantal locaties en bestuurslid van de Kalorama Wandeltocht. “Het is bijna Kerstmis. In december bouw ik ieder jaar de kerststal op”, vertelt Sjaak. “Daar leven de bewoners echt naar toe. Als ik bezig ben, komen ze meestal al even kijken. Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe groep kerstbeelden. Die heb ik voor Kalorama uit mogen zoeken. Een erg mooie groep. Als de kerststal in de Kapel van Kalorama staat, breekt voor mij ook echt de kerstperiode aan.”

Vrijwilligerswerk op maat

Als iemand iets voor de zorg voelt dan hebben wij altijd vrijwilligerswerk dat past. We gaan heel graag in gesprek met mensen die geïnteresseerd zijn. Maar ook met mensen die een talent of een bijzondere hobby hebben. Kun je mooi zingen of deel je graag een hobby met onze bewoners? Dan ben je bij ons heel erg welkom! Ik nodig mensen graag uit. En mensen die net als Sjaak waakvrijwilliger willen zijn, hebben we extra hard nodig. Bel Kalorama of stuur een mailtje naar c.remij@kalorama.nl.

Het complete artikel

Download het volledige artikel door op onderstaande afbeelding te klikken. Veel leesplezier!

 

« Terug naar het overzicht