maandag 07 oktober 2019

Artikel over Kalorama 'De Sterrenberg' in de TOPIC Berg en Dal

Deze week valt in heel Berg en Dal de TOPIC weer op de deurmat. Dit keer staat er een mooi artikel in over onze psychogeriatrische revalidatieafdeling 'De Sterrenberg'. Marjon van Kessel, specialist ouderengeneeskunde en Miranda Weyers, kwaliteitsverpleegkundige op ‘De Sterrenberg’ vertellen over de kracht van deze bijzondere afdeling binnen Kalorama.

Hier krijgen mensen de tijd om verder op te knappen

Stel je hebt dementie of je bent verward als gevolg van een delier en je moet een knie- of heupoperatie ondergaan. Dan ben je in de meeste gevallen nog niet voldoende hersteld om na het ontslag uit het ziekenhuis naar huis te gaan. Dan is de kleinschalige revalidatieafdeling voor mensen met dementie ‘De Sterrenberg’ van Kalorama in Beek, de juiste plek om in alle rust aan je herstel te werken.

Revalideren met een verward brein is niet eenvoudig

“Voor onze cliënten geldt dat zij niet alleen een verward brein hebben maar ook een lijf dat niet functioneert zoals ze gewend zijn. Dat maakt hun situatie complex en kwetsbaar, vertelt Marjon van Kessel in het artikel.

Persoonlijke benadering

“Onze kracht zit in de persoonlijke benadering”, vertelt Miranda Weyers. “In deze veilige en huiselijke omgeving komen cliënten tot rust en gaan ze beter functioneren. Ondanks dat mensen tijdelijk bij ons zijn, willen we graag dat ze zich thuis voelen."

Download het artikel

Wie niet in de gemeente Berg en Dal woont, en het artikel graag wil lezen, kan het downloaden door op de afbeelding te klikken. Veel leesplezier!

 

« Terug naar het overzicht