100 jaar jong

Ons motto van dit jubileumjaar is 100 jaar jong. Want zo voelen we ons. Kalorama bestaat dan weliswaar een eeuw en kent een lange geschiedenis. Maar toch leggen we graag de nadruk op 100 jaar jong. Kalorama is volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. Sterker nog door onze nieuwbouw en verbouwingen zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin we uitgaan van de bewoners. Zij krijgen zorg en ondersteuning en behouden zoveel mogelijk de regie over hun leven. We bieden persoonsgerichte zorg, maatwerk dus. De kwaliteit van onze zorg zit in de relatie en het contact van mens tot mens. Samen vormen wij Kalorama.

Kalorama volgt de behoeften van haar bewoners en verandert mee, organisch. Daarom bouwen we nieuw en kleinschalig. Daarom zijn we gastvrij en gaan we met respect met elkaar om en staan we dichtbij de bewoner.

Onze cultuur en waarden vormen de kern. En we gebruiken ons gezonde verstand. We luisteren naar vragen, vangen signalen op en bewegen mee. Daarin krijgt de medewerker het vertrouwen om te doen wat hij denkt dat goed is.

Bij Kalorama zorgen we samen. Dat maakt ons SAMEN Kalorama!

Klaar voor de toekomst

Mensen die bij Kalorama wonen leiden een zo normaal mogelijk leven, ondanks veelal ingrijpende beperkingen. We luisteren, kijken en stemmen steeds af over de wensen en mogelijkheden van de bewoner of client. Daarnaast maken we meer en meer gebruik van de nieuwste zorgtechnologie waarmee we per bewoner op maat een veilige en prettige leefsituatie creëren. Onze bewoners hebben hun eigen studio en delen een gezamenlijke huiskamer en keuken waar ze met hun medebewoners een huishouden vormen. Hier wordt gekookt, gegeten, koffie gedronken en worden plannen voor de dag gemaakt. En hier heerst een huiselijke sfeer.

Kalorama richt zich op mensen met een specifieke zorgvraag. Dat betekent dat we aan al onze bewoners, cliënten en gasten op alle locaties persoonlijke en betrokken zorg bieden. Dat is al 100 jaar de kracht van Kalorama! Bij Kalorama zorgen we samen en dat blijven we doen!