woensdag 20 april 2022

Van 30 april t/m 24 juli fototentoonstelling René Maagdenberg bij Kalorama

Op de locatie aan de NIeuwe Holleweg 12 in Beek is vanaf 30 april t/m 24 juli een bijzondere fototentoonstelling van fotograaf René Maagdenberg te zien. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. Tijdens de expositie is er ook gelegenheid om René’s werk te kopen.

René (Geleen, 1957) is als fotograaf autodidact. Al vanaf zijn twaalfde maakt René foto’s. In de analoge tijd fotografeerde hij vooral in zwart-wit. Zwart-wit boort een diepere laag aan, die met kleur in de regel niet geraakt wordt.

In de huidige tijd fotografeert hij gezien de aard van het medium in kleur. Vaak wordt de foto in de nabewerking nog omgezet naar zwart-wit.

Hij maakt graag foto’s van landschappen en de gebouwde omgeving. René licht er ook graag details uit voor een abstracter resultaat. De laatste jaren is de nadruk meer komen te liggen op portretten.

In deze expositie laat René onder meer werk zien uit zijn reizen naar Zuid-Frankrijk, Spanje en Australië, enkele samengestelde werken met een meer spirituele inslag, met architectonische abstracties en recente portretten.

« Terug naar het overzicht