donderdag 28 juli 2022

Theatergroep Toneel Mooi Uitzicht speelt: HOREN, ZIEN & ZWIJGEN

Kalorama bestaat 100 jaar en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd! Er zijn vele festiviteiten gepland en ook Kalorama's eigen theatergroep Toneel Mooi Uitzicht (TMU) levert  een bijdrage aan dit feestelijke jubileumjaar. De groep is heel blij dat ze na twee corona-jaren eindelijk weer gaan toneelspelen voor een live-publiek! Op donderdag 29 september (19.00 uur) en zaterdag 1 oktober (19.00 uur) en zondag 2 oktober 2022 (13.30 uur) speelt TMU de 12e Grote Theatervoorstelling: HOREN, ZIEN & ZWIJGEN. De muzikale voorstelling wordt gespeeld in de buitenlucht op het terrein van Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek.

Indrukwekkende verhalen over horen en zien

TMU bestaat uit 22 geweldige toneelspelers met een beperking in horen én zien, en acht topmuzikanten. De groep wordt begeleidt door een enthousiast productieteam, vrijwilligers en tolken Nederlandse Gebaren Taal. En er is een creatieve decorgroep.

Horen en zien lijkt een beladen onderwerp als je denkt aan doofblindheid. Soms is het steeds slechter wordende gehoor én mindere zicht een grote frustratie voor de toneelspelers van TMU. Hierover maakt deze theatergroep al vaker indrukwekkende korte theatervoorstellingen.

Jaarlijkse grote voorstelling

Eén keer per jaar maakt de groep een grote voorstelling met alle toneelspelers. Het doel van deze voorstellingen is bovenal speelplezier en met zijn allen een feestelijk spektakel neer te zetten. En dit jaar sluit dit helemaal aan bij het 100-jarig bestaan van Kalorama.

De spelers krijgen bij het maken van de voorstelling de volledige vrije hand om een personage en scène-idee te creëren. Géén restricties. Dit levert mooie, grappige en ontroerende scènes op.

HOREN, ZIEN & ZWIJGEN

De voorstelling is een montagevoorstelling waarbij het publiek veel verschillende scenes gaat ervaren, zien en horen. Over de oplettendheid van de verkoper van de sieradenwebshop, over de receptionistes die goed kunnen luisteren en de mimespeler die in zijn huis krachtig én zwijgend toneelspeelt. De scenes worden omlijst met live muziek. Kortom een bijzondere voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden.

Kaartjes reserveren

Mis deze unieke voorstelling niet! U betaalt geen entree, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Kaarten zijn verkrijgbaar per e-mail via secretariaat@kalorama.nl  Geeft u duidelijk het aantal kaartjes en de datum van de voorstelling aan?

De voorstelling wordt buiten opgevoerd. Houd de weersverwachting dus in de gaten.

Daarnaast is corona niet uit de samenleving verdwenen. Mocht daar aanleiding toe zijn dan communiceert Kalorama zowel wat het weer als wat coronamaatregelen betreft, hier tijdig over op de website en social media van Kalorama. 

 

« Terug naar het overzicht