dinsdag 20 oktober 2020

Team de Frasselt in Nijmegen zoekt versterking

Het team van de Frasselt, locatie Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen, zoekt nieuwe collega's. Om een indruk te geven hoe het is om op deze afdeling voor itensieve zorg te werken, spraken we Marion Makkinje.

Marion Makkinje, verpleegkundige bij de Frasselt: “De combinatie van medisch-technische en verzorgende aspecten maakt dit werk voor mij boeiend.”

“Bij Kalorama Veste Brakkenstein kennen we elkaar allemaal en zijn de lijntjes kort. Dat vind ik heel belangrijk in mijn werk”, vertelt Marion. Marion werkt hier als verpleegkundige op  afdeling de Frasselt. Hier wordt intensieve langdurige zorg geboden. Bij de Frasselt wonen mensen die ondersteuning nodig hebben bij de ademhaling, tracheacanule zorg behoeven en/of een laag bewustzijn hebben. “Wat wij hier doen is echt een andere tak van sport“, gaat Marion verder. “Mijn hart ligt bij de Frasselt. Er is veel een-op-een contact, de locatie is klein en we hebben een hele fijne arts, paramedische collega’s en ondersteunende diensten waar we mee samenwerken.”

De dagelijkse zorg ben ik nooit moe

“Wat dit werk voor mij boeiend maakt, is de combinatie van de medisch-technische handelingen en de verzorgende taken. Je hebt hier bijvoorbeeld te maken met beademingszorg en tracheacanule zorg. Die verantwoordelijkheid is groot. Maar voor mij geldt dat de dagelijkse zorg, zoals een bewoner lekker wassen, verzorgen en de kamer netjes houden, minstens zo belangrijk is. Dat ben ik nooit moe. Dat hoort bij ons vak en dat breng ik ook heel graag over aan jongere collega’s, stagiaires en leerlingen.

“Na zoveel jaren ziekenhuiservaring ben ik hier op mijn plek. Er is meer rust dan in een ziekenhuis. Terwijl je hier als verpleegkundige óók echt je vak kunt uitoefenen!”

 

 

 

 

Dit werk is bijna IC-waardig

Marion: “Als verpleegkundige heb je hier een grote mate van autonomie. Je hebt zelf rechtstreeks contact met de arts en in een noodsituatie ga je direct handelen. Dat is echt kenmerkend voor deze afdeling.  Er heerst een grote mate van professionaliteit. Maar ook medisch-ethische kwesties en moreel beraad komen aan de orde. En we hebben te maken met palliatieve zorg.

Ik loop al een hele tijd mee en ik blijf me hier ontwikkelen. Als je wilt, kun je ook extra scholing volgen in bepaalde aandachtsgebieden. Daar wordt zeker tijd en energie in geïnvesteerd.”

Al eens aan de Frasselt gedacht?

Overweeg je om te solliciteren als verpleegkundige bij de Frasselt? Dan kom je in een professionele omgeving te werken en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Je kunt je eigen inbreng kwijt en je levert kwalitatief hoogwaardige en hoogcomplexe zorg aan volwassenen tussen de 18 en 90 jaar. Spreekt dat jou net als Marion aan? Neem dan contact met ons op.   

Vacature Verpleegkundige op afdeling de Frasselt

Het team van de Frasselt is op zoek naar versterking! Kijk eens op de vacature voor Verpleegkundige intensieve zorg. Wil je meer weten over deze functie en werken bij Kalorama? Bel Tom: 06 82 90 1237. Voor specifieke vragen over de afdeling bel je Ad: 06 82660833. Je mag ook altijd mailen: hr@kalorama.nl. We kijken uit naar jouw reactie!

« Terug naar het overzicht