donderdag 21 april 2022

Tanja en Mechelien vertellen enthousiast over hun baan op revalidatieafdeling Kastanjedal

Op revalidatieafdeling Kastanjedal van Kalorama revalideren mensen die in het ziekenhuis een behandeling of operatie hebben ondergaan en nog niet naar huis kunnen. Een multidisciplinair team werkt hier aan een gezamenlijk doel: terugkeer naar huis. Voor de rubriek Onze Mensen spreken we Mechelien, leerling helpende en Tanja, leerling verpleegkundige. Beiden zijn erg enthousiast over hun rol en de sfeer op deze afdeling.

De sfeer sprak mij direct aan

Mechelien is 47 als ze na 29 jaar haar baan als kassière inwisselt voor een baan in de zorg. Ze start als woonzorgassistente op revalidatieafdeling Kastanjedal. “Toen ik nog in de supermarkt werkte, was ik mantelzorger voor een meneer hier uit het dorp”, vertelt Mechelien. “Toen hij moest revalideren na een knieoperatie kwam hij op Kastanjedal terecht. Ik zocht hem daar op. De sfeer sprak mij direct aan en ik wist dat er in de zorg handen te kort waren. Daar wilde ik iets mee doen. Er bleek een vacature te zijn. En toen ging het heel snel. Ik kon starten als woonzorgassistente. Vanaf het begin heb ik het hier naar mijn zin. Het voelt als een warm bad. Collega’s onder elkaar zijn heel sociaal en iedereen heeft veel voor elkaar over. We zijn echt een team, we doen het samen. Tijdens mijn eerste voortgangsgesprek heb ik aangeven dat ik meer wilde. Ik kon een opleiding gaan volgen als helpende. Ik werk nu als leerling helpende en weet dat ik hierna door wil gaan voor verzorgende IG. Werken en leren tegelijk bevalt mij heel goed. Ik krijg goede begeleiding. Ik ervaar het werken in de zorg en op deze afdeling als afwisselend en dynamisch. De mensen die hier verblijven zijn zo tevreden en dankbaar. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘kom een dag meelopen en ervaar hoe fijn het is op deze afdeling’.”

Mechelien: “Toen ik begon, zei ik tegen mijn collega’s
‘ik wil van jullie allemaal iets leren’.”

 

Ik heb bewust voor Kastanjedal gekozen

Tanja (30) werkt sinds 2014 bij Kalorama. “In 2017 heb ik mijn diploma verzorgende IG gehaald”, vertelt Tanja. “In februari 2022 ben ik gestart met de opleiding verpleegkunde. Ik heb heel bewust de keuze gemaakt om naar Kastanjedal te gaan. Ik wilde naar een afdeling binnen Kalorama waar ik  veel kan leren. En dat kan hier. Voorheen werkte ik op een PG afdeling waar mensen wonen met dementie. Daar heb je een ander doel. Je wilt mensen vooral comfort bieden. Hier is het doel: herstellen en naar huis. Dat brengt een andere manier van werken met zich mee. Meer gedrevenheid en dat spreekt me juist aan. Hier verblijven mensen die herstellen van een knie- of heupoperatie maar we zien ook mensen die een delier hebben gehad of een ernstige vorm van kanker. We zien dus veel ziektebeelden en schakelen veel met behandelaren zoals de fysiotherapeuten, artsen en  ergotherapeuten. De leeftijdsopbouw van mensen die wij hier zien is heel breed. Dat gaat van 30 tot 100 jaar. Er komen veel verpleegtechnische handelingen voorbij waar ik veel van leer. De sfeer met de collega’s onderling is heel open en we kunnen veel bespreken met elkaar. De begeleiding is top. Ik ervaar vertrouwen en krijg positieve feedback. Ik ben echt blij met mijn overstap naar Kastanjedal.”

Tanja: “Het is zo mooi om te zien dat
iemand in een rolstoel binnenkomt en
na een paar weken wandelend de afdeling verlaat.”

 

« Terug naar het overzicht