donderdag 15 november 2018

Samen gezond lunchen in ‘De week van het gezonde werken’

Collega’s en vrijwilligers van Kalorama zijn in ‘De week van het gezonde werken’ getrakteerd op een gezonde lunch. Op 13, 14 en 15 november hadden collega’s en vrijwilligers de gelegenheid om tijdens de middagmaaltijd niet alleen gezond te eten maar vooral ook om het gesprek met elkaar aan te gaan. Daartoe werden ze uitgenodigd door een speciaal geformeerde werkgroep.

Niet alleen gezond eten maar ook gezond in je werk staan

Er was veel aandacht besteed aan gezond en lekker eten. Verantwoord belegde broodjes, groenten, fruit en er was zelfs een smoothiefiets! Maar het thema ‘gezond werken’ gaat bij Kalorama veel verder. “Het gaat niet alleen om gezond eten maar ook gezond in je werk staan. Het zou mooi zijn als werkervaring een onderwerp van gesprek wordt én blijft voor ons allemaal. Deel daarom je ervaringen met je collega’s. Om te beginnen bijvoorbeeld deze week tijdens de lunch die georganiseerd is op jouw locatie", stond te lezen in de uitnodiging van de werkgroep aan alle collega’s.

Loesje als inspiratiebron

Ter inspiratie had de werkgroep ethiek een aantal Loesje-spreuken op kaartjes laten drukken. Met het idee om collega’s te laten nadenken over onderwerpen zoals: ‘Hoe sta jij eigenlijk in je werk?’ of ‘Hoe is de balans tussen werk en privé?’ en ‘Wat kan er anders of beter?’. Binnen Kalorama is er een werkgroep ethiek en zijn er twee coaches actief ter ondersteuning voor alle collega’s.

 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de verschillende lunches.

« Terug naar het overzicht