dinsdag 10 maart 2020

Optreden Colourful City Koor Nijmegen en afscheid Rotary Club Nijmegen

Op zondagmiddag 8 maart jl. werden bewoners van Kalorama aangenaam verrast met een exclusief optreden van het koor Colourful City uit Nijmegen.

Het Colourful City Koor bracht een repertoire ten gehore opgebouwd uit muziek van - niet zelden ontheemde - minderheden waar ook ter wereld. Hartverwarmende, soms hartverscheurende liederen.  

Onder leiding van de gedreven violist en dirigent Johnny Rahaket zingt het koor vol passie. Die passie was voor het publiek duidelijk zichtbaar. Ook het ontroerende karakter van sommige liederen was voelbaar bij de bewoners. Ook de interactie van de dirigent en het koor met de bewoners was bijzonder door de open sfeer.

Einde aan samenwerking Rotary Club Nijmegen

Het optreden stond tevens in het teken van afscheid. Aan een jarenlange samenwerking met Rotary Club Nijmegen is een einde gekomen. De Rotary Club Nijmegen maakt de begrijpelijke keuze dat ze zich ook voor een andere doelgroep wil inzetten. Jarenlang fungeerde Ineke van der Kaaij als contactpersoon tussen de activiteitenbegeleiding van Kalorama en de Rotary Club. Door het initiatief van dirigent Johnny Rahaket om op te treden voor de bewoners van Kalorama, ontstond de gelegenheid om op gepaste wijze elkaar te bedanken voor de vele High Teas die de Rotary Club Nijmegen verzorgd heeft en om in het bijzonder Ineke van der Kaaij in het zonnetje te zetten.

« Terug naar het overzicht