zaterdag 06 juni 2020

Ontmoeting met Gelderse commissaris van de Koning

Vrijdag 5 juni bezocht commissaris van de Koning John Berends de gemeente Berg en Dal. Hij liet zich informeren en bijpraten over het effect van corona op verschillende sectoren. Hij nam persoonlijk polshoogte bij het Vrijheidsmuseum, pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg én hij kwam langs bij Kalorama. Uiteraard werd er rekening gehouden met alle coronaregels. Om die reden en vanwege het slechte weer vond de ontmoeting plaats in het restaurant van Kalorama. En werd er gebruik gemaakt van een zij-ingang zodat het niet nodig was om door het gebouw te lopen. Namens de gemeente Berg en Dal waren de wethouders Irma van de Scheur, Annelies Visser en burgemeester Mark Slinkman aanwezig.

Oprechte aandacht voor Kalorama

Bestuurder van Kalorama, Fieke van Deutekom: “Deze ontmoeting toont dat er vanuit de provincie oprechte aandacht en belangstelling voor ons is in deze bizarre tijd. De impact van corona is groot. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zijn er helaas veel mensen ziek geworden en hebben we ook afscheid moeten nemen van bewoners. Gelukkig is Kalorama op dit moment vrij van corona. Maar het is een tijd waarin we voorzichtig moeten zijn en ons in veel opzichten moeten aanpassen. Dat vraagt veel van iedereen. Ik ben echt trots op de enorme inzet van alle collega’s. We proberen zo goed als het kan rekening te houden met het welzijn van onze bewoners. Ook nu we heel langzaam de bezoekregeling mogen versoepelen. Dit vraagt om maatwerk.”

Effect van de coronacrisis

Verder werd er gesproken over de financiële gevolgen en welke structurele veranderingen er wellicht overeind blijven. En over de mooie dingen die er gebeuren. Dat er nieuwe manieren zijn gevonden om een ander warmte en aandacht te geven. Dat is volgens Fieke van Deutekom gelukt doordat heel veel mensen samen de schouders eronder hebben gezet en dat nog steeds dagelijks doen. De commissaris van de Koning zei veel respect te hebben voor de medewerkers van Kalorama. Tevens gaf hij aan dat we nu bezig zijn met een reset van de maatschappij.

Fotografie: Peter Hendriks

« Terug naar het overzicht