woensdag 17 april 2019

Kalorama zet rolstoelvriendelijke wandelroutes uit: de Kalorama Kanjerroutes

Maandag 15 april was het zover: de Kalorama Kanjerroutes zijn feestelijk geopend! Het doorknippen van een lint door bestuurder Fieke van Deutekom was het startsein voor de eerste Kalorama Kanjerroute. De afgelopen maanden is er in samenwerking met de Stichting Kalorama Wandeltocht hard gewerkt. Bewegen en buiten zijn in de natuur is gezond voor iedereen! Kalorama ligt midden in die natuur in een prachtige omgeving. Samen met de Stichting Kalorama Wandeltocht zijn er een aantal Kalorama Kanjerroutes uitgezet. Dit zijn rollator- en rolstoelvriendelijke wandelroutes in en óm ons eigen Kalorama.

Bewegen is gezond!

"Bewegen is goed voor ieders gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal", vertelt Fieke van Deutekom. "Je voelt je sterker en fitter. Buiten zijn is gezond. Niet alleen omdat je via het zonlicht vitamine D aanmaakt maar je slaapt er ook beter van. We stimuleren graag dat bewoners samen met familie of vrienden gaan wandelen en zo mooie gesprekken voeren en de tijd voor elkaar nemen.Als beloning krijgen de wandelaars een Kanjerkoek na afloop."

Er zijn drie Kanjerroutes in en om Kalorama

Er zijn drie wandelingen: twee buiten over ons eigen terrein en er is ook een route binnen. Alle routes hebben een Kalorama kleur gekregen. De routes buiten vragen om minder of meer inspanning. Er is een lichte route (route lichtgroen) en een iets zwaardere route (route blauwgrijs). De route binnen (route donkergroen) is een rek- en strekroute met onderweg verschillende oefeningen. De routes zijn duidelijk aangegeven door middel van bordjes en pijlen en starten allemaal bij de receptie. De routes eindigen in het café van Kalorama.

« Terug naar het overzicht