maandag 25 september 2023

Kalorama was vertegenwoordigd op congres Social Haptic Communication (SHC) in Venetië

Begin september was het congres Social Haptic Communication (SHC) in Venetië. Kalorama vond het belangrijk hierbij vertegenwoordigd te zijn en gaf toestemming aan Annette Schuster (ervaringsdeskundige) en Thea Hendriks-Rovers (docent Nederlandse Gebarentaal) dit congres bij te wonen. Zij verzorgen samen de trainingen SHC. Op de foto staat Thea in het midden. Links van haar Annette met haar tolk. Aan de ander kant staan de collega's van Kentalis.

Aanvullende vorm van communicatie voor mensen met doofblindheid

SHC is een belangrijke aanvullende vorm van communicatie. Het geeft mensen met doofblindheid middels tactiele aanrakingen op het lichaam meer en gelijkwaardige informatie over de sociale omgeving of een ruimte. En het ondersteunt in de mobiliteit.

Overweldigende reacties

"Onze presentatie tijdens het congres was heel waardevol en voelde bijzonder door de overweldigende reacties uit de zaal. We hebben tijdens het congres veel kennis opgedaan en contacten gelegd. Het was een hele bijzondere ervaring. Onze opgedane kennis gaan we op 19 en 25 oktober delen met collega’s", vertelt Thea.

Wij willen Kalorama en de fondsen enorm bedanken dat wij dit congres SHC mochten bijwonen.

 

« Terug naar het overzicht