dinsdag 15 juni 2021

Kalorama Centrum voor doofblinden breit voor bewustwording doofblindheid

Waar komen al die fleurige breisels in Beek toch vandaan? Deze zijn bedoeld om aandacht te vragen voor doofblindheid, een dubbele beperking in horen én zien. Wereldwijd staat de hele maand juni 2021 in het teken van de actie ‘Yarn Bombing deafblind awareness’. Natuurlijk doet Kalorama ook mee! Yarn Bombing is Engels voor wildbreien. Het is een vorm van straatkunst waarbij mensen samen lapjes in of aan elkaar haken, breien of naaien en die vervolgens verspreiden. Bomen, hekjes of andere objecten worden versierd met kleurrijke en structuurrijke breiwerken. En nu dus met als doel om aandacht te vragen voor doofblindheid. Een groot aantal bewoners van het Centrum van doofblinden is enthousiast aan het breien geslagen!

Samen breien is tastbaar

Begin april zijn de bewoners van het Kalorama Centrum voor doofblinden begonnen met breien. Later zijn ook andere bewoners van Kalorama mee gaan breien net als de deelnemers van Inloop & Ontmoeting in het Kulturhus in Beek. En er volgden spontaan nog  meer mensen uit Beek en Kekerdom. Zelfs breiclubs meldden zich aan! Met als gevolg dat er al heel veel gebreid en dus versierd is rondom het Kulturhus en ook bij de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden. De omvang en het succes van deze actie zijn verrassend!

Het mooie aan het breien en haken is dat het heel tastbaar is. Voor mensen met doofblindheid is dat natuurlijk heel belangrijk. Het is niet alleen fraai door de kleurtjes, structuur en patronen, maar ook dat iedereen die een lapje breit of haakt, meedoet aan een groter geheel. Wildbreien doen mensen SAMEN.

Aandacht voor doofblindheid

Kalorama is blij dat met deze mooie versieringen op een positieve manier aandacht wordt besteed en bewustzijn wordt gecreëerd rondom doofblindheid. Wilt u meer weten over doofblindheid of over het Centrum voor doofblinden? Kijk dan eens op Centrum voor doofblinden.
 

« Terug naar het overzicht