dinsdag 22 september 2020

Kalorama bouwt nieuw!

Vandaag zijn de bouwovereenkomsten met de aan- en onderaannemer getekend voor de nieuwbouw van Kalorama in Beek. Op deze locatie wonen nu gemiddeld 130 mensen en dat blijft ook in de toekomst zo. Er wordt niet uitgebreid. Maar er zullen compleet nieuwe gebouwen verrijzen. De architect heeft deze gebouwen ontworpen met de bosrijke omgeving als uitgangspunt. Dat is straks terug te zien in de stenen en kleuren maar ook in wijze waarop de nieuwbouw opgaat in de glooiingen van het landschap.


v.l.n.r Leon Uijtendaal van Hoppenbrouwers Techniek, Fieke van Deutekom bestuurder Kalorama en Olaf Senden-Silverentand van Giesbers-Wijchen Bouw B.V.

Nieuwbouw in 3 fases

De bouw is gepland in 3 fases. Het is de bedoeling dat de eerste fase in 2022 gereed zal zijn. De tweede fase medio 2024 en de laatste fase eind 2025.

Sfeerimpressie nieuwbouw Kalorama

 

Centrum voor doofblinden

De nieuwbouw voor het Centrum voor doofblinden is sinds vorig jaar in volle gang. Er wordt gebouwd achter het terrein waar straks de nieuwbouw van Kalorama komt. De opening van het nieuwe Centrum voor doofblinden is gepland in het najaar van 2021.

 

« Terug naar het overzicht