dinsdag 12 april 2022

Joy is Adviseur Facilitair Bedrijf en is enthousiast over haar job

In de serie Onze Mensen, vertellen collega's en vrijwilligers over hun job bij Kalorama. Joy Peters (26) werkt sinds februari 2021 bij Kalorama. Ze is enthousiast over haar veelzijdige en afwisselende rol als Adviseur Facilitair Bedrijf. “Geen dag is hetzelfde”, vertelt Joy. “Ik adviseer maar houd me ook bezig met projecten. Op dit moment is de nieuwbouw in volle gang waar we  ook vanuit facilitair aan bijdragen. Vorig jaar zijn de nieuwe gebouwen van het Centrum voor doofblinden opgeleverd. Daar kwam veel bij kijken. Zoals de inrichting van de panden, de schoonmaak, de logistiek, een sleutelplan, afsluiten van onderhoudscontracten en niet te vergeten de verhuizing zelf.”

In de zorg draait het per definitie om mensen

“Voordat ik bij Kalorama begon, heb ik bij een consultancybureau gewerkt. Daar heb ik meerdere sectoren leren kennen. Ook de zorg. En die sprak me gelijk aan. Als Adviseur Facilitair Bedrijf ben je veel met zakelijke processen bezig. Werk je in de zorgsector dan draait het per definitie om mensen. Bij Kalorama staat de bewoner centraal. Alles wat wij hier doen, doen we zodat de bewoner zoveel mogelijk zijn of haar eigen leven kan leiden. Dat maakt het werken binnen deze organisatie erg leuk. Bij de nieuwbouw denken en adviseren wij onder andere mee over hoe je ruimtes gebruikt en hoe facilitaire processen kunnen worden ingericht. En dan altijd met de bewoner en de visie op wonen als uitgangspunt. Meedenken over hoe we onze processen kunnen aanpassen aan deze visie, vind ik super interessant.” ’

Eigen aandachtsgebied

“Binnen het Facilitair Bedrijf werken we met twee vaste adviseurs. We hebben allebei ons eigen aandachtsgebied. Voor mij is dat huisvesting en voor mijn collega is dat diensten en middelen. We werken nauw samen en nemen ook voor elkaar waar. Operationele vragen komen binnen via KAS, het Kalorama Servicepunt. Collega’s kunnen hier terecht met al hun ondersteuningsvragen en meldingen. Met als doel dat we de zorgcollega’s en bewoners zo goed mogelijk ondersteunen. We merken dat KAS voorziet in een behoefte en zijn van plan om deze service nog verder door te ontwikkelen.”

Rijnlands werken

“Binnen Kalorama werken we Rijnlands. Dit betekent dat we op basis van gelijkwaardigheid met elkaar samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat je verder komt door elkaars expertise en vakmanschap in te schakelen. En daarin zoeken we elkaar op. We groeien ook naar andere ondersteunende diensten toe. Je merkt dat je elkaar nodig hebt. Met elkaar bereiken we een idealer doel.”

Nieuwe projecten

“Op facilitair gebied is er veel te doen. Kalorama is een zorgorganisatie die in beweging is. Dat houdt in dat er wordt nagedacht hoe dingen anders en beter kunnen. Daar zie ik een enorme uitdaging in. Er zijn voortdurend nieuwe projecten. Van nieuwbouw, verhuizingen tot woongroepen die zelf gaan koken en duurzaamheid. Het leuke is dat veel projecten raakvlakken hebben waardoor je veel met andere collega’s samenwerkt. Daar komt bij dat Kalorama een informele organisatie is. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en je krijgt de kans om vanuit je eigen expertise een bijdrage te leveren. Ik zou bijna zeggen: ‘Wat doen we eigenlijk niet’? Ik ervaar mijn baan echt als super veelzijdig!”   

« Terug naar het overzicht