maandag 03 mei 2021

“Ik ben geleidelijk van stagiaire een collega geworden.”

Sinds het begin van 2021 werkt Larissa als verpleegkundige op afdeling De Frasselt van Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen. Deze afdeling waar intensieve zorg wordt geboden, is bekend terrein voor Larissa. “Ik liep hier vanuit mijn hbo-opleiding Verpleegkunde een half jaar stage en ik ben gebleven”, vertelt Larissa. “Ik heb nu een contract voor 32 tot 36 uur en daar ben ik heel blij mee! Tijdens mijn stage heb ik de afdeling en de mensen die hier wonen en werken goed leren kennen. De verantwoordelijke zorg die je hier voor een bewoner hebt in combinatie met de verpleegtechnische handelingen zoals canulezorg en beademingszorg maken dit werk  uitdagend en superleuk. Bij het Centrum voor thuisbeademing heb ik van Kalorama een extra scholing mogen volgen. En omdat ik aangaf dat ik na mijn stage graag wilde blijven, heb ik ook tijdens mijn stage beademingszorg mogen geven.

Nieuw team

“Er zijn meer nieuwe collega’s gestart op onze afdeling. Dat was de aanleiding om samen  een heel nieuw team te bouwen. We worden daarbij geholpen door een organisatiecoach van Kalorama. Zij begeleidt ons door dit proces. Ik vind het geweldig om hier vanaf het begin bij betrokken te zijn!”

Uitbreiding van Langdurige Intensieve Neurorevalidatie (LIN)

“Het is de bedoeling dat er straks vier nieuwe bewoners op onze afdeling worden opgenomen die wij volgens de LIN-methode gaan behandelen. LIN staat voor Langdurige Intensieve Neurorevalidatie. We zijn nu bezig om een goede basis te leggen voor de nieuwe LIN-opnames. Er zijn werkgroepen gevormd met ieder een eigen aandachtsgebied. Samen met andere disciplines zoals ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en psychologen en artsen zijn wij als verpleegkundigen hier nauw bij betrokken. Het doel van LIN is bewustzijn te realiseren bij mensen in een laagbewuste toestand. Met LIN benaderen we patiënten allemaal op dezelfde manier in een soort voorspelbare bubbel. Met hele kleine stapjes proberen we vooruitgang te boeken. Het is zo bijzonder als het dan lukt om mensen wakker of alerter te maken en de effecten van LIN te zien.”

Iedere dag een welnessmoment

“Op de afdeling hebben we een royale badkamer met een bubbelbad. Hier wordt iedere dag gebruik van gemaakt. We maken er voor de bewoners een welnessmoment van met bubbels, sfeerlicht, een lekker geurtje en zelfs muziek als iemand dat wil. Je ziet de mensen echt ontspannen en genieten. Het is fijn om hier de tijd voor te kunnen nemen.”

EVV-er en maatje

“Sinds ik hier werk, ben ik ook EVV-er, eerstverantwoordelijk verpleegkundige. Dat betekent dat je voor een vaste bewoner de zorg hebt en het zorgdossier bijhoudt. En je onderhoudt het contact met de familie. Met een andere collega ben ik maatje geworden. Wij kunnen de rol van EVV-er van elkaar overnemen als dat nodig is. Zo vormen wij een klein cirkeltje met elkaar en dat werkt heel prettig”, gaat Larissa verder.

Al eens aan De Frasselt gedacht?

Larissa en haar nieuwe team zoeken nog nieuwe collega’s! Overweeg je om te solliciteren als verpleegkundige bij De Frasselt? Dan kom je in een professionele omgeving te werken en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Je kunt je eigen inbreng kwijt en je levert kwalitatief hoogwaardige en hoogcomplexe zorg aan volwassenen tussen de 18 en 90 jaar. Spreekt jou  net als Larissa juist de LIN aan? Neem dan zeker contact met ons op.  

Vacature Verpleegkundige op afdeling De Frasselt

Kijk eens op de vacature voor Verpleegkundige intensieve zorg. Wil je meer weten over deze functie en werken bij Kalorama? Bel Tom: 06 82 90 1237. Je mag ook altijd mailen: hr@kalorama.nl. We kijken uit naar jouw reactie!

« Terug naar het overzicht