donderdag 16 november 2023

Film over wonen en werken in het Centrum voor doofblinden

Ben jij de oren en ogen van onze bewoners?

Kijk met deze korte film een dagje mee met persoonlijk begeleider Laura. Laura werkt op het Centrum voor doofblinden van Kalorama. Word jij haar nieuwe collega? Je leest meer over werken op het Centrum voor doofblinden op onze werkenbij-website  Breng jij de wereld naar onze bewoners toe? En gebarentaal leer je bij ons. Veel kijkplezier!

Wonen bij Kalorama

De film laat ook zien hoe het is om in het Centrum voor doofblinden te wonen. Binnen het Centrum voor doofblinden zijn zeven woongroepen waar per woongroep acht bewoners in de leeftijd van 30 tot 100 jaar met een auditieve en/of visuele beperking wonen. Daarnaast hebben een aantal bewoners een beperking op lichamelijk, verstandelijk en/of psychiatrisch vlak. Onze communicatie is veelzijdig: van gebarentaal, vierhandengebaren tot verbale communicatie en grafische gesprekken.

Onze teams gaan zoveel mogelijk uit van wat onze bewoners wél kunnen, kijkend naar hun eigenheid, mogelijkheden en wensen. Eigen regie en humor zijn daarbij belangrijke uitgangspunten en waar nodig bieden we ondersteuning bij het dagelijks leven. Hierbij speelt een zorgvuldige afstemming naar ieders (communicatie)mogelijkheden een grote rol.

 

« Terug naar het overzicht