vrijdag 05 juli 2019

DJ Ben Liebrand draait voor bewoners Kalorama

Aan het begin van dit jaar draaide hij ook al een keer bij Kalorama: DJ Ben Liebrand. Dat was zo’n succes dat hij het op donderdag 4 juli nog eens heeft overgedaan. Dit keer pakten de collega’s van Kalorama het nóg groter aan. De aula van Kalorama werd versierd, discoverlichting werd opgehangen en er werden boodschappen gedaan voor lekkere hapjes! Muziek uit de jaren  ’40, ’50, ’60 en ’70 klonk uit de geluidsboxen. Niet te hard en vooral afgestemd op de bewoners van de afdelingen Sterrenberg, Musschenberg en Vossenberg. Alle bewoners hebben een vorm van dementie maar er wonen ook mensen die revalideren en als dat mogelijk is, weer terugkeren naar huis. Veel collega’s en ook vrijwilligers kwamen speciaal terug om er ook bij te zijn en om samen met de bewoners de sounds van DJ Ben Liebrand te beleven. De dansvloer was goed gevuld!

Ben Liebrand

DJ Ben Liebrand brak in de jaren ‘80 door als radio-dj bij Veronica en later Radio 538 met zijn remixen die soms tot een uur non-stop te beluisteren waren! Zijn ‘In the mix’ was vernieuwend. Voor de bewoners van Kalorama maakte hij een speciale mix voor mensen met dementie. “De moeder van Ben Liebrand heeft dementie en woont al een paar jaar bij Kalorama. Ben woont in Canada maar als hij in Nederland is, zien we hem hier altijd”, vertelt Miranda Weyers, kwaliteitsverpleegkundige op De Sterrenberg.

Soms vergeten mensen dat ze van muziek houden

“Mensen met dementie kunnen ook vergeten dat ze van muziek houden of van wélke muziek ze houden. Ben Liebrand ervaart dit bij zijn eigen moeder. Mede daarom kwam hij op het idee om hier iets mee te doen. Met een mix die hij speciaal samenstelde voor onze bewoners”, gaat Miranda verder. “Nummers van Elvis, de Blues Brothers, ABBA en Grease. Het begon heel zachtjes en voorzichtig zongen mensen mee totdat sommige bewoners ook echt de dansvloer op gingen!”

Een topbeleving voor ons allemaal

“Dit was voor ons allemaal, bewoners en collega’s een geweldige belevenis! De glinstering in de ogen van bewoners en de glimlach op hun gezicht. Daar doen we het voor! Geweldig dat Ben hier tijd voor heeft gemaakt. Stiekem hopen we dat hij nog eens komt draaien”, besluit Miranda. 

« Terug naar het overzicht