donderdag 01 november 2018

Cécile Boot, bijzonder hoogleraar Organisatie en kwaliteit van werk in de ouderenzorg

Wij zijn verheugd dat Dr. C.R.L. (Cécile) Boot benoemd is tot bijzonder hoogleraar Organisatie en kwaliteit van werk in de ouderenzorg aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit met ingang van 1 oktober 2018.  

Boot is Gezondheidswetenschapper & universitair hoofddocent Arbeid en Gezondheid aan het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Tevens is ze verbonden aan het Institute for Work and Health in Toronto.

Cécile Boot (1977) is in Nijmegen opgeleid. In 2000 behaalde ze haar MSc Biomedische Gezondheidswetenschappen, en vier jaar later promoveerde ze er op onderzoek naar ziekteverzuim bij astma en COPD; de rol van de ziekte, werk, adaptatie, psychosociale factoren en kennis.

Zelforganisatie in ouderenzorg

Prof. Boot zal 1 dag per week werkzaam zijn aan de Radboud Universiteit in het Work, Health and Performance programma van het Behavioural Science Institute. Ze gaat onderzoek doen naar (zelf)organisatie van werk in de ouderenzorg om daarmee de kwaliteit van werk, werkplezier en duurzame inzetbaarheid van werknemers in de ouderenzorg te verbeteren.
De leerstoel is mogelijk gemaakt door de Stichting Joannes de Deo namens zorgorganisatie Kalorama, regio Nijmegen.

Kalorama wenst Cécile Boot veel werkplezier en succes met het onderzoek.

« Terug naar het overzicht