woensdag 22 april 2020

Britt rondt met succes de BBL-opleiding Verzorgende-IG niveau 3 af

“Voor mensen en mét mensen werken, daar word ik echt gelukkig van!”

Het is najaar 2016 als Britt (toen 24) de keuze voor de zorg maakt. Ze koos voor een BBL-opleiding tot Verzorgende-IG niveau 3. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dat betekent dat je gaat werken en leren tegelijk. “Ik kom uit een hele andere hoek”, vertelt Britt. “Na de mavo heb ik een opleiding tot directiesecretaresse en managementassistente gedaan. Ik ging werken op kantoor en begon aan een hbo-opleiding bedrijfskunde. Maar die opleiding heb ik niet afgemaakt.  In die periode kwam mijn opa in een verpleeghuis terecht. Ik zocht hem vaak op. Als ik daar verzorgenden en verpleegkundigen zag, dacht ik wat die meiden doen, dat wil ik ook! De band die zij met mijn opa hadden, was zo bijzonder. Toen ik bij Kalorama een functieomschrijving zag voor Leerling Verzorgende-IG, wist ik dat ik hiervoor wilde gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad!”


Rechts op de foto is Britt met haar collega Kelly


Die 3 jaar opleiding zijn voorbij gevlogen

“Eerlijk is eerlijk, het was even wennen. De verdeling was prima. Een dag school en vier dagen werken. Je leert klasgenoten en collega’s kennen. Bij Kalorama werd ik begeleid door een leercoach wat heel erg fijn was. Je krijgt best wat extra tijd voor je opdrachten van school. Ik heb ieder jaar van de opleiding op een andere afdeling van Kalorama gewerkt. Doordat er bij Kalorama ook complexe zorg wordt geboden, doe je heel veel ervaring op. De vaardigheden uit mijn ‘skillsboekje’ met handelingen zoals spuiten, injecteren, wondverzorging, zwachtelen, zuurstof toedienen heb ik allemaal kunnen uitvoeren. Inmiddels heb ik mijn diploma en die drie jaar zijn om gevlogen! Ik heb nu een vast contract voor 32 uur op revalidatieafdeling De Sterrenberg.” 

Het vertrouwen van bewoners en collega’s

“Wat mij vooral aanspreekt in dit werk is het vertrouwen dat je krijgt”, gaat Britt verder. “Van bewoners én van je collega’s. De bewoner die je het gevoel geeft als jij er bent dan komt het goed. Of je collega die zegt wat fijn om met jou samen te werken. Die waardering ervaar ik hier echt. Voor mensen en mét mensen werken, daar word ik echt gelukkig van!”

Een BBL-opleidingsplaats voor jou!

Zie jij jezelf net als Britt ook werken in de zorg? Of werk je al in de zorg en wil je verder leren? Dan heeft Kalorama een opleidingsplaats voor jou! Kijk gelijk voor meer informatie op werkenbijkalorama.nl   

 

« Terug naar het overzicht