woensdag 17 februari 2021

Bloemist Frederieke stapt over naar de zorg

In het voorjaar van 2020, terwijl heel Nederland in een intelligente lockdown zat, werd Frederieke Graat 50. Dat zou ze groots gaan vieren. Door corona ging dat niet door. ”Super jammer natuurlijk”, vertelt Frederieke.

“Vijftig worden heeft mij wel aan het denken gezet. Sinds 2007 runde ik in Beek samen met een compagnon onze bloemenzaak Semperflorens. Een prachtige zaak waar ik jarenlang met veel passie en plezier gewerkt heb. Maar toch miste ik iets en kreeg ik moeite met het ondernemer zijn. Als ondernemer werk je snoeihard en is bijna alles wat je doet commercieel, daar kreeg ik last van. Ik wilde wat anders!”

Kalorama: een vertrouwde plek

Frederieke: “Vanuit de bloemenzaak heb ik veel boeketten bij Kalorama bezorgd. Dus Kalorama is voor mij een vertrouwde plek en bekend terrein. En ik kom hier al veel langer! Mijn opa, oma, schoonmoeder en vader hebben op Kalorama gewoond. Mijn vader maar heel kort. Hij had dementie en na een val is hij naar Kalorama gegaan. Dat was in 2016. Die periode was intens maar heb ik samen met hem en mijn familie ook als bijzonder fijn ervaren. Toen dacht ik al wel eens ‘als ik ooit met de bloemenzaak stop, dan wil ik hier komen werken’. En nu is dat echt zo!”

Als zij-instromer aan de slag

“Later in het voorjaar van 2020 heb ik de knoop doorgehakt”, gaat Frederieke verder. “Mijn  compagnon kon de zaak voortzetten en dat gaf mij de rust om naar een andere invulling te gaan zoeken. Ik had geen idee wat mijn mogelijkheden waren maar na een telefoontje met Kalorama bleek dat ik als zij-instromer aan de slag kon gaan. Voordat ik er erg in had, kon ik al beginnen”, lacht Frederieke. “Het is zo ongelooflijk fijn om mensen te helpen. Ik liep hier nog geen uur rond en toen wist ik: dit is wat ik wil!”

Gelukkig worden van mensen helpen

“Werken in de zorg geeft mij zoveel energie. Ik voel dat ik echt gelukkig word als ik mensen kan helpen”, vertelt Frederieke enthousiast. “Als een mevrouw met dementie je hand pakt en je een kusje geeft, daar word je toch blij van? Die geluksmomentjes zijn goud waard. Door de coronatijd heb ik net dat zetje gekregen om over te stappen naar de zorg en daar ben ik iedere dag blij om.”

“In de laatste week dat ik in de bloemenzaak stond, kocht een droevige meneer bloemen voor zijn vrouw die bij Kalorama verbleef. Ik had met hem te doen. Het was zo fijn dat ik hem kon zeggen: ‘vanaf volgende week ga ik voor uw vrouw zorgen’. Ik ben hem hier ook al tegengekomen en hij herkende mij gelijk.”

Maak de overstap!

Overweeg jij om net als Frederieke de overstap naar de zorg maken? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag meer over werken bij Kalorama en onze mogelijkheden. Bel of app met Tom (06-82901237) of kijk op werkenbijkalorama.nl.

« Terug naar het overzicht