woensdag 11 oktober 2023

Bewonersvakantie naar Egmond aan zee

Ieder jaar gaan de bewoners van het Kalorama Centrum voor doofblinden op vakantie. Ook deze zomer reisden zij af naar Egmond aan zee. Van 4 t/m 8 september was het genieten van zon, zee strand, uitstapjes en elkaar! De koffers werden een week van de voren tevoorschijn gehaald en langzaam ingepakt. De voorpret en het verheugen zijn minstens zo belangrijk. Op maandag 4 september vertrok de touringcar vanuit Kalorama naar Egmond aan zee!

Schitterend weer

“De Egmond-vakantie was mede door het prachtige weer een groot succes”, vertelt Stephanie Brons, persoonlijk begeleider. “Het leek wel of we in Zuid-Frankrijk waren. Vanuit het Centrum voor doofblinden zijn 25 deelnemers meegegaan. En 25 begeleiders. Dat waren grotendeels collega’s en vrijwilligers maar ook familieleden. We verbleven in een groot hotel. Alle deelnemers en begeleiders hadden een kamer naast elkaar. Met ‘connecting rooms’ zoals dat heet.”

Een week vol activiteiten

 “Van te voren is er een weekprogramma samengesteld. Met groepsactiviteiten zoals bowlen, bingo en een feestavond. Het is vakantie dus vrijheid blijheid! Iedere deelnemer bepaalt zelf waar hij of zij aan meedoet. Er waren ook groepjes die samen naar het strand gingen, samen fietsen, een dagje winkelen in Alkmaar, een familiebezoek in de buurt of naar een film in de bioscoop. Er is ook een vrijwilliger met een deelnemer naar Madame Tussauds in Amsterdam geweest. Belangrijkste is dat we vakantie vieren. Je ziet de mensen echt genieten en dat is zo mooi.”

Relaxte sfeer

Stephanie: “Tijdens zo’n week ontstaat er een heerlijke relaxte sfeer. Dat merk je echt. Het lijkt wel of alles gemakkelijker gaat.” Bert is één van de bewoners die mee is geweest, hij vertelt dat hij het eten zo lekker vond en dat hij naar Alkmaar is gegaan waar hij nieuwe kleren heeft gekocht. Bewoner Jos is ook hij enthousiast. Hij vertelt dat hij ook nieuwe kleren heeft gekocht en dat hij in Egmond Cola en wijn heeft gedronken. Jos gaat in 2024 weer heel graag mee op vakantie!  

Moe maar voldaan keerde het reisgezelschap op vrijdag 8 september weer terug. Wat een heerlijke vakantie waar nog lang over wordt nagepraat.

De Egmond vakantie wordt jaarlijks georganiseerd en mogelijk gemaakt door de Stichting voor doofblinden. De deelnemers betalen nog een eigen bijdrage.

foto: Bewoner Jos geniet van zijn vakantie aan zee

« Terug naar het overzicht