vrijdag 22 juli 2022

Beweegtuin STERK geopend

Onder grote belangstelling van bewoners en collega’s is in de stralende zon op maandag 18 juli de Beweegtuin STERK in de tuin van het Kalorama Centrum voor doofblinden geopend. De beweegtoestellen zijn geschonken door De Kalorama Wandeltocht. Samen met bewoner Joop verrichtte bestuurslid Sjaak Verriet de openingshandeling. Na de openingstoespraken gaf de sportagoog van Kalorama een demonstratie onder aanmoediging van het publiek. Daarna werd er bijgepraat onder het genot van een gezond hapje en drankje, gemaakt door de natuurgroep van het Centrum voor doofblinden.

Van bewegen word je STERK!

STERK staat voor je goed en gezond voelen. En bewegen dat kan nu in de binnentuin van het Centrum voor doofblinden op de gloednieuwe beweegtoestellen. Bewoners kunnen hier in beweging komen binnen hun eigen mogelijkheden. Er is een zitfiets om de benen te trainen, een handfiets om de armen en polsen sterker te maken en een wandrek waar de schouders en borstspieren aan het werk gezet worden. Bewegen is goed voor de spieren, de bloedsomloop en de gewrichten. Je wordt er vrolijk en fit van!

Samenwerking

Beweegtuin STERK is een mooi voorbeeld van samenwerking en verbinding binnen Kalorama. Activiteitenbegeleiders, fysiotherapeuten, bewoners en enthousiaste collega’s hebben nauw samengewerkt om dit mooie project te realiseren.

Download flyer van STERK

 

 

 

« Terug naar het overzicht