maandag 28 augustus 2017

Beleef je eigen leven

Het afgelopen jaar is binnen Kalorama het digitale platform ‘Beleef je eigen leven’ ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van dit project wordt Kalorama ondersteund door Waardigheid en Trots.

'Beleef je eigen leven' biedt bewoners de mogelijkheid om op verschillende manieren belangrijke momenten van vroeger opnieuw te beleven, of tijdens verschillende activiteiten terug te gaan naar een omgeving die voor hen bekend is en mooie herinneringen oproept. Voor familie kan het prettig zijn om gespreksonderwerpen bij de hand te hebben en samen te zoeken naar mooie herinneringen uit foto’s en filmbeelden van vroeger. Medewerkers krijgen een inkijk in het leven wat een bewoner heeft gehad, waardoor contactmomenten persoonlijker kunnen worden.

Filmopnames van Beleef je eigen leven

Om een indruk te krijgen van dit project, zijn filmopnames gemaakt door Juul Thielen en Yaron Cohen in nauwe samenwerking met bewoners, familie en medewerkers van Kalorama Veste Brakkenstein. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Bonny Schrijen, projectleider Beleef je eigen leven. B.schrijen@kalorama.nl.

De films staan op het eigen Youtubekanaal van Kalorama en kunt u ook bekijken door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

 

« Terug naar het overzicht