donderdag 28 maart 2024

Arjan en Esther zijn op hun plek bij Kalorama

Voor de rubriek ONZE MENSEN op werkenbijkalorama.nl spraken wij Arjan Meijer (Verzorgende IG) en Esther Bol (Leerling Helpende Plus). Arjan werkt op afdeling De Frasselt voor intensieve en complexe zorg op de locatie Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen. Esther werkt in het Kalorama Centrum voor doofblinden in Beek. Beiden zijn enthousiast en op hun plek. Met hun verhaal delen zij graag hun ervaringen.

Arjan: “Ik ben dankbaar als ik een bijdrage kan leveren aan een kleine verbetering bij mensen met NAH problematiek”.

Arjan is eind 2023 gestart als Verzorgende IG op De Frasselt. Dit is een afdeling voor intensieve en complexe zorg op de locatie Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen. Deze afdeling is eigenlijk de IC van het verpleeghuis. Arjan woont samen met zijn vriendin en dochtertje in Bemmel. Deze nieuwe job geeft hem structuur en is ideaal te combineren met het gezinsleven. Na ruim drie jaar als ZZP-er in de thuiszorg gewerkt te hebben, is Arjan blij met zijn contract van 32 uur. De diensten van 8 uur bevallen hem heel goed net als het werken in een team met leuke collega’s.

Zwaardere zorgvraag

Arjan: “De mensen die bij ons verblijven, hebben een zwaardere zorgvraag dan wat ik zag in de thuiszorg. Dat de zorg complexer is, vind ik interessant. De mensen op deze afdeling hebben bijna allemaal een laag bewustzijn. Op de eerste plaats vind ik het natuurlijk heel erg wat hen overkomen is, maar op de tweede plaats merk ik dat ik hier in mijn kracht sta. Op mijn best ben eigenlijk. We werken nauw samen met de collega’s uit het team en alle disciplines zoals de artsen en fysiotherapeuten zijn allemaal in huis. Dat werkt super fijn. Je bent hier echt samen aan het werk.”

Esther:  “In een korte tijd groei ik door van Woonzorgassistent naar Helpende Plus.”

Het was midden in de coronatijd toen Esther als Huishoudelijke Hulp bij Kalorama terecht kwam. “Het was een heftige tijd voor iedereen”, vertelt Esther. “Voor mij werd  toen juist duidelijk dat ik de zorg in wilde. Mijn thuisfront stond er helemaal achter en ik heb mijn hart gevolgd. Ik kon starten als Woonzorgassistent. Ik ben een zorgmens en wat ben ik blij dat ik op mijn 50e die overstap gemaakt heb! Inmiddels volg ik de opleiding voor Helpende Plus. Op dit moment ga ik nog één dag in de week naar school. Dit voorjaar doe ik examen.”

Motivatie

“Als Woonzorgassistent heb je veel contact met bewoners. Je zorgt vooral voor het eten en drinken”, gaat Esther verder. “Op de afdeling waar ik werkte, woonde een mevrouw met slikproblemen en zij kon niet meer zelf eten. Ik voelde dat ik meer wilde doen voor haar. Dat werd mijn motivatie om de opleiding voor Helpende Plus te gaan doen. Als Helpende Plus heb je een fijne mix van werkzaamheden. Je hebt zorgtaken en veel contact met bewoners. Met het team en de bewoners vormen we samen een huishouden. We zorgen, begeleiden en we koken zelf. Deze afwisseling spreekt me enorm aan.”

Ontdek de zorg bij Kalorama!

Arjan en Esther zoeken nieuwe collega’s. Wil je net als hen de zorg bij Kalorama ontdekken? Neem dan contact met ons op. Bel (024) 684 77 77 of mail naar werkenbij@kalorama.nl We kijken uit naar jouw reactie!

« Terug naar het overzicht