woensdag 31 maart 2021

Altijd al een passie voor de zorg

Ron maakt overstap van ICT adviseur naar leerling verzorgende IG/maatschappelijke zorg

Terwijl Ron (51) altijd al een passie voor de zorg had, kwam hij toch in de ICT terecht. Ruim 25 jaar heeft hij als ICT adviseur voor het midden- en kleinbedrijf gewerkt. En met veel plezier overigens . “Zo’n zes jaar geleden was er een moment dat er veel veranderde in de ICT en vroeg ik me af of ik dit de rest van mijn werkzame leven wilde blijven doen”, vertelt Ron. “Toen kon je nog niet zo eenvoudig instromen in de zorg. Dat is nu anders. Mede door  corona ben ik het afgelopen jaar weer gaan nadenken en heb ik de knoop doorgehakt. Dat ik een overstap naar de zorg zou maken, was een logische keuze voor mij. Mijn voorkeur ligt bij de intensieve zorg, dat vind ik echt heel interessant en dat is ook mijn ambitie. Begin dit jaar ben ik gestart met mijn opleiding en werk ik als leerling verzorgende IG/maatschappelijke zorg bij De Goffert op de locatie Kalorama Veste Brakkenstein. Dit is een dubbel kwalificatie. In twee jaar tijd haal ik twee diploma’s.”

Weloverwogen keuze

“Zo’n stap maak je niet zomaar”, gaat Ron verder. “Ik heb dit in eerste instantie met mijn vrouw en kinderen besproken. Zij staan er helemaal achter en dat vind ik heel belangrijk. Ik heb echt een weloverwogen keuze gemaakt. Ik ben gaan praten met familie en vrienden die in de zorg werken en ik heb een loopbaanbegeleider in de arm genomen. Via een traject van de WZW heb ik een sollicitatieprocedure doorlopen. Van Kalorama kreeg ik de mogelijkheid om een halve dag mee te draaien. Ik ben bijzonder warm ontvangen en had meteen een goed gevoel. Ik wil graag iets betekenen voor mensen die van zorg afhankelijk zijn.”

Goede begeleiding

“In februari begon mijn opleiding. Ik ga nu iedere maandag naar het Astrum College in Arnhem. De rest van de week werk ik verdeeld over vier dagen op De Goffert. Mijn diensten worden ingepland van dinsdag t/m zondag. Vanuit Kalorama word ik goed begeleid door een stagebegeleider en een leercoach. Het team van De Goffert is goed op elkaar ingespeeld en als leerling loop je altijd mee met een collega. Je krijgt ook de tijd om opdrachten te doen. De komende twee jaar ga ik een leerroute volgen. Nu eerst de basiszorg PG en uiteindelijk hoop ik door te stromen naar intensieve zorg. Ik krijg alle kans om me te ontplooien. En vanuit Kalorama heb ik na dit traject ook nog een vaste baan garantie.”

De zorg is écht een vak

“Ik heb gemerkt dat bewoners ook vermaakt willen worden. Met muziek, plezier en humor. Als het je lukt om iemand te laten glimlachen, geeft dat een goed gevoel. Geen dag is hier hetzelfde. Je maakt bewoners mee in alle fases van dementie. Ik heb ook al ontdekt dat de zorg écht een vak is waar ik mezelf heel goed in kwijt kan. Het is een behoorlijke ommezwaai van de ICT naar de zorg maar ik voel dat ik bij Kalorama echt thuis ben gekomen. Het zorgaanbod en de zorgvragen zijn heel divers. En de vrolijkheid van de collega’s en bewoners uit deze regio spreken mij aan.”

Maak de overstap!

Overweeg jij om net als Ron de overstap naar de zorg maken? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag meer over werken bij Kalorama en onze mogelijkheden. Bel of app met Tom (06-82901237).

Bij Kalorama werken we in zelfsturende teams. Dat betekent dat je er met je team echt iets van kunt maken. Met collega’s, kookmaatjes, vrijwilligers en de bewoners hebben we het heel huiselijk samen. Op de foto Ron met kookmaatje Jacky.

« Terug naar het overzicht