dinsdag 11 januari 2022

Actuele informatie coronavirus

Update 11 januari 2022

De besmettingscijfers zijn landelijk en in de regio onverminderd hoog. Ook binnen Kalorama merken we dit en blijven we opletten of het verstandig is extra maatregelen te nemen. Het risico voor besmetting komt voor onze bewoners van buiten. In het belang van hen willen we, naast besmettingen, zoveel mogelijk voorkomen dat we quarantainemaatregelen moeten nemen. En in ieder geval dat deze zo kort mogelijk kunnen duren. We volgen hierbij het landelijk beleid en passen dit aan voor Kalorama. Alle medewerkers en bezoekers dragen standaard een mondneusmasker (mondkapje) binnen Kalorama. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde personen. Als u op voldoende afstand zit van uw naaste, hoeft u geen mondneusmasker te dragen. Mondneusmaskers zijn beschikbaar bij alle ingangen.

Bezoek

Bewoners ontvangen per dag maximaal 2 bezoekers (uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar). Wel met het dringende verzoek kinderen op afstand van onze bewoners te houden. Tevens dragen kinderen vanaf 9 jaar (groep 6) een mondkapje tijdens hun bezoek. Kinderen tot 9 jaar hoeven dit niet, maar bij voorkeur wel als het kan.

Restaurants en cafés

Onze restaurants en cafés sluiten om 17.00 uur. Deze zijn volgens de landelijke richtlijnen alleen geopend voor onze bewoners en hun bezoek. Bewoners mogen na 17.00 uur wel met hun bezoek in de restaurants zitten en gebruik maken van de koffieautomaat.

Corona speelt weer een grote rol in ons leven. Bij een verdenking of besmetting handelen we volgens onze protocollen. We willen binnen Kalorama, het normale leven blijven oppakken binnen de ruimte die er is. We weten allen dat onze bewoners kwetsbaar zijn en dat het belangrijk is zorgvuldig met hen om te gaan. Daar zijn we ons bewust van en daar handelen we naar. We vertrouwen erop dat we dit met elkaar op verantwoorde wijze doen.

Het dringende verzoek blijft uw bezoek uit te stellen als u klachten heeft of in nauw contact bent geweest met iemand met corona.

Veelgestelde vragen

Op onze website houden wij de informatie over het coronavirus actueel en is er een speciale rubriek met veelgestelde vragen over het coronavirus opgesteld. Wij communiceren individuele informatie over bewoners zoveel als mogelijk via het Cliëntportaal. Treedt er verandering op in de gezondheidstoestand van een bewoner dan nemen wij actief contact op met de contactpersoon.

Algemene adviezen blijven geldig

  • Blijf alert op klachten
  • Schud geen handen
  • Draag een mondneusmasker (mondkapje) binnen 1,5 meter afstand tot uw naaste en anderen
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten
  • Pas regelmatig handhygiëne toe
  • Geef elkaar de ruimte
  • Hoest/nies op de juiste wijze
  • Vermijd drukke plaatsen
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg

Houd onze website in de gaten voor actuele informatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Kalorama.

 

 

« Terug naar het overzicht