donderdag 23 september 2021

Actuele informatie coronavirus

Update 23 september 2021


Vanaf zaterdag 25 september a.s. verdwijnt de landelijke verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Binnen Kalorama bewegen wij hierin mee. Afstand houden tot elkaar blijft belangrijk. Daarom geven we elkaar de ruimte, maar laten we binnen Kalorama op alle locaties de verplichting om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden los.

Corona blijft onderdeel van ons leven. Bij een verdenking of besmetting handelen we volgens onze protocollen. Wel willen we zoveel mogelijk ons normale leven weer oppakken. Een leven waarin corona niet leidend is, maar waarin we wel blijven opletten. Dat vergt tijd en moeten we samen doen. We vertrouwen erop dat we dat met elkaar op verantwoorde wijze doen met minder door ons opgelegde maatregelen.

We zetten deze stap, omdat velen van ons gevaccineerd zijn. We weten allen dat onze bewoners kwetsbaar zijn en dat het belangrijk is zorgvuldig met hen om te gaan. Daar zijn we ons bewust van en daar handelen we naar.

We weten ook dat sommige mensen ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren. Iedereen is bij ons welkom. Bent u niet gevaccineerd? Dan stellen we het zeer op prijs als u wel een mondneusmasker draagt als u dichtbij uw naaste wilt zijn of de 1,5 meter afstand wilt houden.

Daarnaast blijven we ieder dringend verzoeken uw bezoek uit te stellen als u klachten heeft.

Mondneusmaskers blijven beschikbaar bij alle ingangen. Draag gerust een mondneusmasker tijdens uw gehele verblijf als u dat zelf wenst.

Veelgestelde vragen

Op onze website houden wij de informatie over het coronavirus actueel en is er een speciale rubriek met veelgestelde vragen over het coronavirus opgesteld. Wij communiceren individuele informatie over bewoners zoveel als mogelijk via het Cliëntportaal. Treedt er verandering op in de gezondheidstoestand van een bewoner dan nemen wij actief contact op met de contactpersoon.

Algemene adviezen blijven geldig

  • Blijf alert op klachten
  • Schud geen handen
  • Draag een mondneusmasker (mondkapje) indien de situatie daarom vraagt (zie bovenstaande)
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten
  • Pas regelmatig handhygiëne toe
  • Geef elkaar de ruimte
  • Hoest/nies op de juiste wijze
  • Vermijd drukke plaatsen
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg

Houd onze website in de gaten voor actuele informatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Kalorama.

 

 

« Terug naar het overzicht