donderdag 14 april 2022

Actuele informatie coronavirus

Update 14 april 2022

 

Met ingang van dinsdag 19 april 2022 laten we binnen Kalorama de 1,5 meter maatregel los. Daarmee vervalt het dringende advies om een mondneusmasker te dragen binnen 1,5 meter van de ander, ook tijdens zorgmomenten. En daarmee vervalt ook het maximum aantal bezoekers van twee tegelijk.

Wat als er toch sprake is van een besmetting onder bewoners?

Corona is niet weg en blijft onder ons. Daar zijn we ons van bewust en daar houden we rekening mee. Wanneer er sprake is van een besmetting onder bewoners volgen de maatregelen zoals we die nu gewend zijn, passend bij de situatie. Dat is vergelijkbaar met hoe we handelen bij bijvoorbeeld een uitbraak van noro- of influenzavirus. Als dit speelt, handelen we volgens onze protocollen. Dat betekent ook dat er dan weer mondneusmaskers/persoonlijke beschermingsmiddelen gedragen moeten worden en afstand houden weer belangrijk is. Afhankelijk van de situatie, de afdeling en locatie, kan het betekenen dat tijdelijk op de hele locatie of op meerdere afdelingen maatregelen gelden om verdere verspreiding te voorkomen. Dit geldt dan alleen op de afdeling/locatie waar op dat moment sprake is van corona.

Kortom, per afdeling wordt in de situatie van een besmetting op maat gekeken welke maatregelen dan volgen..

Wat blijft belangrijk?

  • De basishygiëne blijft belangrijk. Denk bij bezoek aan Kalorama aan uw hand- en hoesthygiëne.
  • Het dringende verzoek blijft uw bezoek uit te stellen als u klachten heeft of in nauw contact bent geweest met iemand met corona.

Op het moment dat u het prettigr en veiliger vindt om een mondneusmasker te dragen, dan mag dat altijd. Dat geldt ook voor onze collega’s in de zorg. De mondneusmaskers blijven ook beschikbaar bij de ingangen. We verzoeken u extra zorgvuldig te zijn als u in een risicovolle situatie of in nauw contact met een besmet persoon bent geweest.

Veelgestelde vragen

Op onze website houden wij de informatie over het coronavirus actueel en is er een speciale rubriek met veelgestelde vragen over het coronavirus opgesteld. Wij communiceren individuele informatie over bewoners zoveel als mogelijk via het Cliëntportaal. Treedt er verandering op in de gezondheidstoestand van een bewoner dan nemen wij actief contact op met de contactpersoon.

Algemene adviezen blijven geldig

  • Blijf alert op klachten
  • Schud geen handen
  • Stl uw bezoek uit bij gezondheidsklachten
  • Pas regelmatig handhygiëne toe
  • Geef elkaar de ruimte
  • Hoest/nies op de juiste wijze
  • Daar waar het druk is, kunt u zichzelf en anderen beschermen door het dragen van een mondneusmasker
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg

Houd onze website in de gaten voor actuele informatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Kalorama.

« Terug naar het overzicht