dinsdag 20 april 2021

Actuele informatie coronavirus

Update 20 april 2021


Het aantal besmettingen in Nederland blijft zorgelijk. Wij blijven alert of extra maatregelen nodig zijn waarbij we de bewegingsruimte en activiteiten van onze bewoners zo min mogelijk hoeven te beperken.

Wij vragen bezoekers een mondneusmasker (mondkapje) te dragen

Alle bezoekers van Kalorama vragen wij een mondneusmasker te dragen, zodra u bij één van onze locaties binnenkomt. U draagt een mondneusmasker van Kalorama, deze vindt u bij alle ingangen.

Tijdens uw bezoek houdt u uw mondneusmasker op en houdt u anderhalve meter afstand, ook van uw naaste. Draag het mondneusmasker goed over uw neus, mond en kin. Wij informeren alle contactpersonen apart over afspraken die specifiek veranderen op de afdeling waar hun naaste verblijft.  

Niet-zorggebonden medewerkers dragen een mondneusmasker als zij zich binnen een locatie verplaatsen. Zorgmedewerkers werken uit voorzorg met chirurgische mondneusmaskers. Een zorgmedewerker draagt het mondneusmasker bij elk contact met een bewoner waarbij het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Deze extra maatregelen zijn aanvullend op bestaande maatregelen, zoals 1,5 meter afstand, goede handhygiëne en de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen bij een vermoeden van besmetting.

Onze bewoners wonen bij ons en hoeven binnen geen mondneusmasker te dragen. Medewerkers, en ook het bezoek, beschermen hen door alle afgesproken voorzorgsmaatregelen te treffen. Vanzelfsprekend mag een bewoner wel een mondneusmasker dragen. Komt een bewoner in de publieke ruimte buiten Kalorama, dan gelden de afspraken zoals die voor ons allen gelden en draagt de bewoner wel een mondneusmasker.  

Veelgestelde vragen


Op onze website houden wij de informatie over het coronavirus actueel en is er een speciale rubriek met veelgestelde vragen over het coronavirus opgesteld. Wij communiceren individuele informatie over bewoners zoveel als mogelijk via het Cliëntportaal. Treedt er verandering op in de gezondheidstoestand van een bewoner dan nemen wij actief contact op met de contactpersoon.

Algemene adviezen blijven geldig

  • Blijf alert op klachten
  • Schud geen handen
  • Draag een mondneusmasker (mondkapje)
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten
  • Pas regelmatig handhygiëne toe
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Hoest/nies op de juiste wijze
  • Vermijd drukke plaatsen
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg

Houd onze website in de gaten voor actuele informatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Kalorama.

 

 

« Terug naar het overzicht