dinsdag 07 april 2020

Actuele informatie coronavirus

Via deze nieuwsrubriek houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus bij Kalorama.

We kunnen ons voorstellen dat veel mensen vragen hebben. Daarom hebben we een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus in relatie tot Kalorama op deze website gezet. Deze rubriek wordt actueel gehouden, indien daar aanleiding toe is.

Update 7 april 2020

Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Ook zijn er geen bewoners overleden als gevolg van corona. Gelukkig stijgt het aantal bewoners dat uit quarantaine mag.

Al met al een voorzichtig positief bericht dat we graag delen. Het is een momentopname maar laten we hopen dat deze lijn doorzet.

Update 26 maart 2020

Wij vinden het erg verdrietig te moeten melden dat er de aflopen dagen helaas vier bewoners aan het coronavirus zijn overleden. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden en medebewoners. Op dit moment zijn er vijf bewoners besmet en zijn er ook een aantal verdacht van besmetting. Alle afdelingen waar besmettingen zijn of verdenkingen daarvan zijn in isolatie. Er zijn ook bewoners die positief getest waren en inmiddels weer klachtenvrij zijn. Onze locaties Kalorama Veste Brakkenstein en het hospice Kalorama Bethlehem zijn vrij van coronabesmettingen.

Ook voor onze medewerkers is dit een moeilijke tijd. Wij doen ons best ook voor hen extra aandacht te hebben.

Voor contactpersonen en mantelzorgers van onze bewoners hebben wij een Luisterlijn in het leven geroepen. Tussen 9.30 en 19.30 uur kunnen mantelzorgers bellen naar de receptie op het gewone telefoonnummer van Kalorama. Dan worden zij doorverbonden met de desbetreffende persoon die dat dagdeel voor de Luisterlijn dienst heeft. We hopen de contactpersonen en de mantelzorgers hiermee een beetje ondersteuning te bieden in deze ook voor hen moeilijke tijd.

We kunnen ons voorstellen dat veel mensen vragen hebben. Daarom hebben we een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus in relatie tot Kalorama op deze website gezet. Deze rubriek wordt actueel gehouden, indien daar aanleiding toe is.

We zijn enorm dankbaar voor de vele steunbetuigingen en spontane acties met kaarten, bloemen en muziek die ons en onze bewoners bereiken. Dat betekent ontzettend veel voor ons en doet heel veel goed!

Update 19 maart 2020

In navolging van de landelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben wij moeten besluiten om per direct, op dinsdag 17 maart, al onze locaties te sluiten voor bezoek en vrijwilligers. Dat betekent dat onze bewoners geen bezoek meer mogen ontvangen, een ingrijpende maatregel waar we helaas niet onderuit komen. We hebben deze maatregel genomen om onze kwetsbare bewoners en medewerkers te beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. We vragen uw begrip voor deze situatie.  

Wat betekent dit?

 • Voor al onze locaties geldt alleen de toegang voor (zorg)medewerkers.
 • Vrijwilligers mogen niet naar de vestigingen van Kalorama komen.  
 • Is bezoek noodzakelijk vanwege een terminale fase, dan is dit onder voorwaarden mogelijk. Wij vragen u dit te bespreken met het zorgpersoneel van de afdeling.
 • Alle bewoners en familie worden hierover per brief geïnformeerd.

Onze medewerkers werken op dit moment heel hard om alle bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Vooral nu bezoek niet meer mogelijk is en vrijwilligers hun bijdrage niet kunnen leveren, zetten we een stapje extra om het voor onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Alertheid coronavirus

We zijn op dit moment dagelijks bezig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, we doen daarbij alles om onze kwetsbare bewoners en collega’s te beschermen. We werken samen met de GGD en volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM.  

Onze medewerkers

Let op: Richtlijnen voor zorgmedewerkers wijken af van de richtlijnen voor andere Nederlanders. Onze medewerkers en vrijwilligers worden door ons crisisteam via intranet en per e-mail via Het Mailmomentje geïnformeerd.

 • Zorgmedewerkers moeten thuis blijven bij hoesten, verkoudheid en koorts (vanaf 38 graden)
 • Wij adviseren alle medewerkers dringend om privé je te houden aan de maatregelen zoals die voor het hele land gelden. Dat houdt in dat je, sociale contacten zoveel mogelijk beperkt en  bijeenkomsten met grote groepen mensen mijdt. Gebruik vooral je gezonde verstand. Ga niet naar plekken waar het risico op besmetting groter is.

Algemene adviezen blijven geldig

In zijn algemeenheid blijft natuurlijk gelden dat het belangrijk is te zorgen voor:

 • goede handhygiëne,
 • hoesten in de elleboog,
 • eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes
 • géén handen schudden
 • geen pols-hand en halssierraden dragen

Contact met onze bewoners

Wij communiceren individuele informatie over bewoners zoveel als mogelijk via het Cliëntenportaal. Treedt er verandering op in de gezondheidstoestand van uw naaste dan nemen wij actief contact op met de contactpersoon.

Vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Veel voorkomende vragen en antwoorden hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zie veelgestelde vragen op deze website.

Praktische zaken zoals wasgoed ophalen

Wast u de kleding voor uw familielid dat op Kalorama woont? Dan kunt u met ingang van 20 maart 2020 het vuile wasgoed ophalen en het schone wasgoed (voorzien van naam bewoner en afdeling) afgeven op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.00 en 10.00 uur bij de leveranciersingang op de locatie waar uw familielid woont:

 • Kalorama en Centrum voor Doofblinden: vanuit de opgang van het terrein van Kalorama volgt u de bordjes naar de ‘leveranciersingang’ aan de rechterzijkant van het hoge, witte (hoofd)gebouw. U kunt zich melden bij de medewerker door op de aanwezige bel te drukken.
 • Veste Brakkenstein: u gaat naar binnen bij de leveranciersingang aan de Lentiusstraat (linkerzijkant van het gebouw) en u meldt u bij de medewerker door op de aanwezige bel te drukken.
 • ’t Höfke: u gaat naar de leveranciersingang aan de Baron van Voorst tot Voorststraat (achterzijde van het pand) en u meldt u bij de medewerker door op de aanwezige bel te drukken.

Het is niet de bedoeling dat u het pand op een andere wijze betreedt.

Houd onze website in de gaten voor actuele informatie en de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij Kalorama.

 

 

« Terug naar het overzicht