maandag 04 oktober 2021

Activiteitenbegeleidster Irene Haslinghuis wint UKON-prijs

Tijdens het jaarlijkse UKON symposium op 28 september 2021 heeft activiteitenbegeleidster Irene Haslinghuis de Hans van den Bosch-prijs 2021 ontvangen. Ze kreeg deze bijzondere waardering samen met yogadocente Mimi Gerits voor hun break-out sessie: 'Dementie en yoga, een prachtige zinvolle activiteit!'.
Irene: "Mimi en ik hebben met trots deze prijs in ontvangst genomen. Yoga blijkt zeer geschikt voor mensen met cognitieve problemen of een vorm van dementie. Yoga is een vorm van meditatief en intuïtief bewegen. Dit is eenvoudig aan te passen aan het niveau van de deelnemers. Aandachtig ademhalen, bewegen, ervaren, voelen en vooral ontspannen en genieten in het hier en nu.

Iedere week een yoga-activiteit

"Sinds 4 jaar organiseren we yoga voor de bewoners van De Goffert op Kalorama Veste Brakkenstein", gaat Irene verder. "Vanaf het begin hebben wij met positieve verbazing de activiteit geëvalueerd. Wat maakt het nu, dat bewoners er zo goed op reageren? 'Ooo yoga, wat was dat ook al weer? Ik heb dat vaker gedaan en ik vond het heel fijn. Ja, ik ga met jou mee!' zijn een reacties van een bewoners. Bewoners worden uitgedaagd om te bewegen en voelen zich veilig om grenzen te verleggen. Verbaal en zeker ook non verbaal.

Het feit, dat meer zorgmedewerkers deze basis kunnen integreren. Zodat bewoners meer kunnen ontspannen en laten zien wie ze zijn. Vanuit rust, oprechte aandacht en een fijne interactie. Dat is onze missie. Het winnen van deze prijs, is voor mij een bevestiging."

« Terug naar het overzicht