donderdag 21 juni 2018

21 september 2018 boekpresentatie en workshop: ‘DE RIJKDOM VAN VERSCHILLEN’

Op vrijdag 21 september 2018 organiseert Kalorama samen met Wisselwerking een bijzondere boekpresentatie door Harriët Ordelman in combinatie met de workshop: ‘DE GRENS VAN HET ONBEKENDE: VERKENNEN OF OVERTUIGEN?’. Wat weten we met elkaar over het ontwikkelen van gelijkwaardigheid, verbinding, vertrouwen en eigenaarschap? We luisteren naar wat lichaam en geest hierover te vertellen hebben. We ronden af met klinkende poëzie.

Het boek ‘DE RIJKDOM VAN VERSCHILLEN’

'DE RIJKDOM VAN VERSCHILLEN' gaat over coaching in organisaties die zich ontwikkelen richting ‘Rijnlands werken’. En organisaties die zich niet ‘Rijnlands’ noemen maar wel dezelfde waarden centraal stellen: eigenaarschap door vakmensen, samenwerken vanuit gelijkwaardigheid, verbinding en onderling vertrouwen. Het laat zien hoe het vakmanschap van coaches in essentie gericht is op het realiseren van deze waarden. Dit boek geeft ingangen om het gesprek over coaching in deze organisaties te verdiepen, de rol van de coach verder te verkennen en daarmee de effectiviteit van coaching te vergroten. Het boek is voor € 15,00 te koop tijdens de presentatie en via info@wisselwerking.eu.

Auteur Harriët Ordelman

Harriët Ordelman heeft twintig jaar ervaring als ontwikkelingsgerichte coach, trainer en procesbegeleider. Ze kijkt naar mensen, teams en organisaties als een samenhangend geheel van interacties. Met speciale aandacht voor de ervaringsdeskundigheid van mensen en groepen.

Harriët: “In veel organisaties miste ik de onderlinge verbinding en de mogelijkheid voor medewerkers om echt eigenaarschap te kunnen nemen voor hun werk. Acht jaar geleden kwam ik in aanraking met organisaties die Rijnlands werken. Sindsdien ben ik me daarvoor gaan inzetten.”

Ze maakte onder andere een trektocht langs zeven organisaties voor Zorg en Welzijn en haalde daar ervaringsverhalen op over hun ontwikkeling naar ‘Rijnlands werken’.

Voor wie is het bedoeld?

Voor (team)coaches, managers, bestuurders, teamleden en anderen die graag meedenken.

Programma

  • 10.15 uur, Inloop met koffie/thee
  • 10.30-11.00 uur, Boekpresentatie 'DE RIJKDOM VAN VERSCHILLEN'
  • 11.00-13.00 uur, Workshop 'OP DE GRENS VAN HET ONBEKENDE: VERKENNEN OF OVERTUIGEN?'
  • 13.00-14.00 uur, Lunch en gelegenheid tot netwerken

Kalorama en Wisselwerking

De organisatie is in handen van Kalorama in samenwerking met Wisselwerking. Naast ouderenzorg biedt Kalorama zorg, begeleiding en behandeling aan volwassenen die zowel slechthorend als slechtziend zijn (www.kalorama.nl). Wisselwerking biedt training, coaching en procesbegeleiding (www.wisselwerking.eu).

Praktische zaken

De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van Kalorama in Beek (Berg en Dal). De deelname, inclusief de lunch, is kosteloos. Wij vragen u wel om u vooraf aan te melden. Dat doet u door uiterlijk 10 september 2018 een mail te sturen naar secretariaat@kalorama.nl of u belt naar (024) 684 77 64. Geeft u meteen aan of u gebruik maakt van de lunch? Op het terrein van Kalorama is parkeergelegenheid. Komt u met de trein naar Nijmegen? Als u het ons laat weten, zorgen wij voor vervoer van en naar Kalorama. Voor wie de middag graag voortzet met een mooie wandeling door de prachtige heuvels rondom Kalorama zijn er wandelroutes beschikbaar.

Heel graag tot ziens op vrijdag 21 september 2018!

« Terug naar het overzicht