Expositie Cornélie Metselaar bij Kalorama

donderdag 06 juli 2023 t/m vrijdag 29 september 2023

10:00 uur

Ogenschijnlijk is het vrij gewoon wat Cornélie Metselaar op canvas schildert. Portretten, landschappen, stillevens; zeer diverse onderwerpen. Bekijken we de schilderijen beter, dan blijkt het om bijzondere dingen te gaan. Een niet voor de hand liggende keuze in een harmonische kleurencombinatie. Je gaat op een gegeven ogenblik zien dat er een verhaal wordt gesuggereerd.

Ironie van een selfie met als achtergrond een vaandeldrager van Rembrandt. Een hedendaagse gitarist in een schilderij van Matisse. Een landschap met een gelaagde wolkenpartij boven de Waal en wat weggetjes in de Ooypolder. Bike life op de boog van de Waalbrug. Een wijnglas met twee werelden, je switcht van het ene beeld naar het andere in dit schilderij.  Of een schilderij in een schilderij. Een schaar die niet kan knippen. Een zakje frites waar je van gaat watertanden. Een tulp als een paradijsvogel.

Vaak ironisch en speels. Het duurt soms even voordat je iets opmerkt in het schilderij. Interessant en de moeite waard om even langer bij een schilderij stil te staan.

De exposite van Cornélie Metselaar is tot en met eind september te bewonderen bij Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek (Berg en Dal). Entree is gratis en dagelijks bent u u welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. Tijdens de expositie is er gelegenheid om Cornélie’s werk te kopen.