dinsdag 10 april 2018

Minister De Jonge presenteert programma Kwaliteit Verpleeghuiszorg

Vandaag presenteert minister De Jonge van het ministerie van VWS het 'Programma Kwaliteit Verpleeghuiszorg', Thuis in het Verpleeghuis, waardigheid en trots op elke locatie. Dit volledige programma download je door op onderstaande afbeelding te klikken.

Kalorama heeft voorbeeldfunctie

Met ons digitale platform 'Beleef je eigen leven' worden wij op pagina 24 van dit programma genoemd als goed voorbeeld van innovatie. Hier zijn we natuurlijk best een beetje trost op! In het programma staat:

"Een ander goed voorbeeld is Kalorama. Daar heeft technologie het mogelijk gemaakt dat bewoners belangrijke momenten van vroeger opnieuw kunnen beleven, of tijdens verschillende activiteiten terug te gaan naar een omgeving die voor hen mooie herinneringen oproept. Met deze technologie wordt informatie uit het verleden van de bewoners samengebracht, zoals foto’s en filmbeelden. Bewoners kunnen nu op een hometrainer bij de fysiotherapie op een scherm een voor hen bekende fietsroute afleggen. Medewerkers krijgen een inkijk in het leven dat een bewoner heeft gehad, waardoor contactmomenten persoonlijker kunnen worden."

« Terug naar het overzicht