De keuken

In de keuken van Kalorama worden zo’n 400 warme maaltijden per dag bereid. Wij werken met verse producten. In de keuken wordt op ambachtelijk wijze gekookt zonder gebruik te maken van kant-en-klaarproducten. De maaltijden zijn bedoeld voor onze bewoners, maar ook voor collega's. Als een bewoner jarig is en een feestje wil organiseren dan maken we er iets bijzonders van. Een speciaal diner of buffet maken wij graag klaar. Dat doen wij ook regelmatig bij verschillende activiteiten van Kalorama.

Meals on wheels

Alle warme maaltijden worden met Meals on wheels vanuit Kalorama in Beek naar de andere locaties gebracht. Op de verschillende vestigingen van Kalorama zijn restauratieve medewerkers aanwezig die zorg dragen voor het eten en drinken op de betreffende locatie.

Op elke afdeling is een kleine keuken waar het ontbijt en het souper wordt verzorgd door de medewerkers van de afdeling. Vanuit de keuken bij Kalorama in Beek wordt dit ondersteund en worden bijvoorbeeld brood en beleg aangevuld.

Keuzemenu

De menu’s worden samengesteld volgens een vaste cyclus. Daarbij laten we ons leiden door de vier seizoenen. Natuurlijk maken we daar op verzoek ook wel eens een uitzondering op. Elke dag is er keuze uit twee verschillende 3-gangenmenu’s die onderling per component gewisseld kunnen worden. Is een bewoner jarig, dan kan er een speciaal verjaardagsmenu besteld worden.